Mulgimaal selgub Baltikumi parim motokrossiriik

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mulgikross
Mulgikross Foto: Elmo Riig / Sakala

21. aprillil toimub Viljandi külje all asuval Holstre-Nõmme krossirajal 31. korda traditsiooniline Mulgikross, mis on üks Eesti ja Baltikumi motokrossi tippsündmusi.

Viimastel aastatel on Mulgrikross olnud ka Eesti-Soome-Läti-Leedu maavõistluste (Baltimere karikavõistluste) finaaletapiks. Kuna selle aasta esimene etapp jäi lätlaste MM-rajal Kegumsis ära, siis selgub parim krossiriik ainult Mulgikrossi tulemuste põhjal.

Mulgikrossil on ka tänavu märkimisväärne rahaline auhinnafond, mistõttu on rajale tulemas mainitud riikide parimaid sõitjaid, kellele pakuvad konkurentsi ka mõned teiste naaberriikide sportlased. Eesti ässadest on kohal Tanel Leok uue A1M Husqvarna meeskonnaga.

Mulgikrossi puhul on alati tegemist olnud sooloklasside motokrossiga ning ka nüüd on stardis 50cc, 65cc, 85cc, MX2 ja MX Open klassid, kus riikide arvestusse kuuluvad iga riigi 85cc, MX2 ja MX Open masinaklasside sõitjad. Võistluspäev algab laupäeval kell 11.10. 

Traditsiooniliselt sõidetakse Mulgikrossil kolm võistlussõitu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles