Pikaaegne tiimikaaslane kuulis Schumacherist kurbi uudiseid

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Schumacher ja Rubens Barichello
Michael Schumacher ja Rubens Barichello Foto: AFP / Scanpix

Aeg-ajalt poetavad erinevad vormelimaailmaga seotud inimesed uudiseid seitsmekordse maailmameistri Michael Schumacheri tervisest. Schumacheri omaaegsele konkurendile ja meeskonnakaaslasele Rubens Barrichellole anti aga mõista, et sakslase külastamine oleks tarbetu.

Schumacher sai Meribeli suusakuurordis kukkudes raske peatrauma, mille tõttu panid Grenoble’i haigla arstid ta kuueks kuuks kunstlikult tekitatud koomasse. Ta toodi koomast välja 2014. aasta juunis, viidi Šveitsi Lausanne’i ravile ning alates 2014. aasta septembrist on ta kodusel ravil, kuid oletatavalt liikumisvõimetu.

Vormelipiloodi tervisest on teada vaid see, et Schumacher taastub Šveitsis Genfi järve kaldal Glandis asuvas kodus, mis on ümber ehitatud erahaiglaks. Villat ümbritseb ööpäevaringne turvavõrk ning ka väljaspool krunti asuvad turvakaamerad jälgivad möödaminejaid.

Barrichello rääkis jutusaates Conversa com Bial, et proovis sakslase külastamiseks võimalust leida, kuid: «Mulle öeldi, et see ei tee mulle ega talle põrmugi head. Seega pole mul kahjuks tema kohta uudiseid,» ütles brasiillane, ent lisas, et Schumacher on siiski elus.

Sõbrapilt aastal 2011: Michael Schumacher, Felipe Massa, Fernando Alonso, Rubens Barrichello 
Sõbrapilt aastal 2011: Michael Schumacher, Felipe Massa, Fernando Alonso, Rubens Barrichello Foto: RICARDO MORAES / REUTERS

Barrichello endagi tervis pole olnud kiita – jaanuaris kukkus ta duši all kokku ning tal avastati kaela piirkonnas ohtlik kasvaja. «Tundsin peas järsku teravat valu, kukkusin kokku ja suutsin alles paar minutit hiljem uuesti meelemärkusele tulles oma naist Silvanat appi kutsuda.»

Haiglas teatasid talle arstid, et mees on õnnega koos – kasvajale saadi õnneks varakult jaole. «Mulle öeldi, et olen õnneseen. Jumal tänatud, et ma uue võimaluse sain.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles