Marek Tiits: Kostabi versus Navitrolla ehk kunstnikud palliplatsil

Marek Tiits
, spordivaatleja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neymari eest idiootsed 222 miljonit välja käinud Pariis Saint-Germaini ülemvõimu Prantsuse jalgpallis ei väära absoluutselt mitte miski. Müncheni Bayerni oma Saksamaal samuti. Nii lihtsalt on. Steriilne.
Neymari eest idiootsed 222 miljonit välja käinud Pariis Saint-Germaini ülemvõimu Prantsuse jalgpallis ei väära absoluutselt mitte miski. Müncheni Bayerni oma Saksamaal samuti. Nii lihtsalt on. Steriilne. Foto: Franck Fife / AFP/Scanpix

Eesti juurtega kunstnik Kalev Mark Kostabi on üle maailma tuntud oma nägudeta figuure kujutavate maalide järgi. Nii äratuntava joonega modernse kunsti suurkujusid ei ole maailmas väga palju – ja päris kindlasti pole sissetuleku poolest nii edukaid kunstnikke Kostabi kõrvale palju panna. Kindla peale minek, steriilselt eksimatu edukus. Ainult et Kostabi töödest lõviosa maalivad palgalised kunstnikud tema ateljeedes. Sama lugu on Euroopa jalgpalli tippliigadega.

Hispaania, Inglismaa, Itaalia, Saksamaa ja Prantsusmaa jalgpalli kõrgliigasid jälgitakse ka väikeses Eestis ülima innukusega. Fanaatilised fännigrupid virtuaalses ruumis, armutud sõnaheitlused parima selgitamiseks ning El Classico ja Merseyside’i derbimängude järgsed tundeplahvatused on ka eesti spordifanaatikute igapäevaelu lahutamatu osa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles