Salah lõi ajaloolise värava, kuid Liverpool ja Klavan mängisid maha kaheväravalise edu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan mängus West Bromwich Albioniga.
Ragnar Klavan mängus West Bromwich Albioniga. Foto: Nigel French / PA Wire/PA Images

Liverpooli jalgpalliklubi mängis Inglismaa meistrivõistlustel võõral väljakul maha liigatabeli viimase West Bromwich Albioni vastu kaheväravalise edu ning leppis 2:2 viigiga. Eesti jalgpallikoondise kapten Ragnar Klavan sai Liverpooli särgis kirja täismängu.

Liverpool haaras juhtohjad juba neljandal minutil, kui 930 päeva pikkuseks veninud väravapõua lõpetas pikalt vigastatud olnud Danny Ings. Selle tulemusega mindi ka 15-minutilisele puhkepausile.

Teist poolaega alustas teravamalt Liverpool, kes juba esimesel rünnakul nõudis 11 meetri karistuslööki, kui Craig Dawson kukutas West Bromi karistusalas reeglitevastaselt Ingsi. Peakohtunik Stuart Attwell selles olukorras viga ei näinud.

Liverpool sai oma tahtmise 72. minutil, kui hooaja 31. liigavärava lõi Mohamed Salah. Inglismaa Premier League’is on varem sellise saavutuseni jõudnud vaid Alan Shearer hooajal 1995-96, Cristiano Ronaldo 2007-08 ja Luis Suarez 2013-14.

Kui tundus, et Liverpool võtab West Bromi vastu kindla võidu, kuid võõrustajad ei andnud alla ning juba seitse minutit hiljem lõid nad ühe värava tagasi, kui Liverpooli karistusalas olnud segaduse karistas ära Jake Livermore.

See polnud aga kõik, sest 88. minutil alistas Salomon Rondon õhuvõitluses vaid neli minutit varem vahetusest sekkunud Dejan Lovreni ja surus peaga palli võrku. Järelejäänud ajaga ei suutnud kumbki meeskond skoori teha.

Liverpool (pidanud 35 mängu) sai 20 võidu ja nelja kaotuse kõrvale hooaja 11. viigi ning hoiab liigatabelis 71 punktiga kolmandat kohta, jäädes Manchester Unitedist (34) maha kolme ja Manchester Cityst (33) 19 silmaga. 25 punkti kogunud West Brom jätkab viimasel ehk 20. positsioonil.

Liverpooli peatreener Jürgen Klopp on otsustanud täna mitmetele põhimeestele puhkust anda. Muuhulgas jäid algkoosseisust välja nii Andrew Robertson, Trent-Alexander Arnold, Roberto Firmino kui ka Klavani asemel viimastes tähtsates mängudes põhikoosseisu kuulunud Dejan Lovren. Teatavasti kohtub Liverpool juba teisipäeval Meistrite liiga poolfinaali avakohtumises Anfieldil AS Romaga.

Liverpool on kogunud 34 mänguga 70 punkti ja paikneb tabelis kolmandal kohal. Nende peamine eesmärk on nelja järelejäänud mänguga koguda nii palju punkte, et edestada viiendal kohal paiknevat Londoni Chelseat (63 p), kes jääb hetkeseisuga esimesena Meistrite liiga kohata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles