Tanel Leok võitis Mulgikrossi, ent riikide arvestuses jäi Eesti võiduta

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Leok (7) ja Andero Lusbo (62).
Tanel Leok (7) ja Andero Lusbo (62). Foto: Rauno Kais

Täna sõideti Viljandi külje all asuval Holstre-Nõmme krossirajal traditsiooniline Mulgikross, mida peeti juba 34ndat korda. Lisaks individuaalsele võistlusele peeti ka riikidevahelist arvestust ja selgus Baltimeremaade parim krossiriik.

Kiireimas MX Open klassis heitlesid avasõidus esikohale Tanel Leok (Sõmerpalu MK) ja Andero Lusbo (mõlemad Husqvarna, Kagu MK), kes Eestist väljaspool võisteldes kuuluvad A1M Husqvarna meeskonda.

Alguses liidriks kerkinud Leok vääratas ja selle kasutas kohe ära Lusbo, kuid juba mõned ringid hiljem võttis Leok oma koha tagasi ja suurendas edaspidi oma edumaad ning võttis lõpuks kindla võidu. Lusbo sõitis kindlalt teisel kohal lõpuni ja kolmandana ületas lõpujoone Erki Kahro (KTM, SJT Kahro Racing Team).

Järgmised kaks sõitu olid lühikesed sprindid ning esimeses nendest sai Leok taas kohe alguses liidriks ja sõitis väikse vahega Lusbo ees esimesena ruudulise lipu alt läbi. Kahro oli alguses neljas, kuid tõusis kohe koha võrra ja oli jälle kolmas.

Viimases sõidus ei andnud Leok taas kellelegi võimalust ja võttis kindla esikoha. Lusbo sõitis tema taga teisena poole distantsini, kuid siis möödus temast Kahro ning Lusbo pidi kolmanda kohaga leppima.

Kolme sõidu kokkuvõttes võitis Mulgikrossi Openi arvestuses Leok (75 punkti), teine oli Lusbo (64 p) ja kolmas Kahro (62 p).

Lusbol oli väga tõsine tööpäev, kuna ta osales ka MX2 klassis. Avasõidus heitles ta alguses esikoha pärast Karel Kutsariga (KTM, Estonian Express Racing Team), kuid pärast konkurendi katkestamist tehnilistel põhjustel jäi tal üle ainult uhkes üksinduses lõpuni sõita. Teisena ületas lõpujoone Meico Vettik (KTM, KTM Racing Team), kes alistas soomlase Emil Silanderi (Honda).

Lusbo võttis ka teisest sõidust kindla võidu ning selles sõidus järgnesid talle Silander ja Kutsar.

Viimases sõidus tegi Lusbo kübaratriki ja võitis ka selle võidukihutamise. Eelmises sõidus katkestanud Vettik oli taas teine ning Kutsar kolmas.

Kokkuvõttes järgnesid 75 punkti kogunud Lusbole viimases sõidus neljas olnud Silander (60 p) ja viimase kaasmaalane Aleksi Kurvinen (KTM, 52 p), kes oli sõitudes kaks korda neljas ja korra viies.

85cc klassis ei leidunud vastast soomlaste tulevikulootusele Sampo Rainiole (KTM), kes võitis kõik sõidud. Talle järgnes kaks korda teisena ja viimases kolmandana lõpetanud Kasper Kangasniemi (KTM), kolmanda koha sai päeva lõpuks kahes esimeses sõitus kolmanda ja viimases teise koha saanud lätlane Karlis Reišulis (KTM). Mikk Martin Lõhmus (KTM) oli parima eestlasena neljas, tema oli sõitudes vastavalt neljas, viies ja neljas.

Masinaklassis 65cc jättis võidu Eestisse kodurajal võistelnud Romeo Pikand (KTM, Viljand VMK), kes oli parim mõlemas sõidus. Teise koha sai lätlane Janis Reišulis (Husqvarna) ja kolmanda soomlane Eelis Viemerö (KTM).

Kõige pisemas 50cc klassis viisid kaksikvõidu Soome Eeka Laaksonen (KTM) ja Samuel Paalsmaa (Husqvarna), kes olid kaks esimest ka kummaski võidukihutamises. Kahe sõidu tulemusena oli kolmas Leslie Puller (Husqvarna, Pärnu MC), kes oli sõitudes vastavalt viies ja kolmas.

Riikide arvestuses võitis tänavuse Mulgikrossi Soome, järgnesid Eesti ja Läti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles