Prosa tõusis vägevasse klubisse

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Albert Prosa Vallettaga lepingut sõlmides
Albert Prosa Vallettaga lepingut sõlmides Foto: Valletta jalgpalliklubi/Facebook

Malta kõrgliiga viimases voorus alistas Albert Prosa koduklubi FC Valletta koduväljakul 2:1 (1:0) kolmandal kohal olnud Gzira ning kindlustas endale meistritiitli.

85. minutil sekkus pingilt platsile ka Prosa, kelle arvele jäi tänavusel hooajal üheksa mängu ja kolm väravat. Aastase vaheaja järel meistriks tulnud Valletta jaoks oli tegu 24. Malta meistritiitliga, vahendab Soccernet.

 

Champions

A post shared by Albert Prosa (@albertprosa) on

Prosast sai ühtlasi 16. Eesti jalgpallur, kes tulnud mõne välisriigi meistriks. 

Otsa tegi lahti FC Kopenhageniga 2003. (ja ka 2004. ja 2006.) aastal Taani meistriks tulnud Urmas Rooba. Järgmine meister oli Sergei Terehhov (FC Haka, Soome, 2004), kellele järgnesid Joel Lindpere (Sofia CSKA, Bulgaaria, 2005), Ats Purje (Turu Inter, Soome, 2008) ja Taavi Rähn (Ekranas, Leedu, 2008).

2009. aastal võitis Ragnar Klavan AZi koosseisus Hollandi meistritiitli, mis on Eesti jalgpallurite võidetutest kahtlemata kaalukaim. 2011. aastal tuli Sergei Pareiko Krakowi Wislaga ja Henrik Ojamaa 2014. aastal Varssavi Legiaga Poola meistriteks.

2013. aastal tõusis esimese Eesti naisjalgpallurina nimistusse Pille Raadik (Åland United, Soome), tema järel on naistest hiilgavalt esinenud ka Inna Zlidnis (Ferencváros, Ungari). Ungari meistriks on tulnud ka Tarmo Kink (Györi ETO). 

Veel on nimistus Mihkel Aksalu (SJK, Soome), Artur Pikk (Borissovi BATE, Valgevene) ja Kevin Kauber (The New Saints, Wales). Rootsi meistriks tuli Norrköpinguga 2015. aastal ka Andrea Vaikla, ent ta ei pääsenud kordagi pingilt väljakule.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles