Kangert traagiliselt hukkunud meeskonnakaaslasest: ta oli suurepärane inimene

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kangert ja Michele Scarponi
Tanel Kangert ja Michele Scarponi Foto: ASTANA CYCLING TEAM

Aasta tagasi hukkus traagiliselt Astana tipprattur Michele Scarponi. Astana meeskond tegi itaallase mälestuseks video, kus saab sõna ka Scarponi sõber ja meeskonnakaaslane Tanel Kangert. 

Aasta tagasi oli 22. aprilli hommik Itaalia keskosas ilus. 37-aastane Scarponi tegi Itaalia keskosas kella kaheksa paiku kerge treeningu ja hakkas Filottrano linnakese lähedal asuva kodu poole väntama. Scarponil polnud mõtet ülemäära rassida, sest äsja lõppenud Alpide velotuur oli veel jalgades. Pealegi oli tema vorm hea – seda kinnitas velotuuri avaetapi võit.

Hüva hoogu lootis ta näidata ka 5. mail algaval Giro dʼItalial, kus ta oli pärast Fabio Aru vigastust nimetatud Astana meeskonna liidriks. Siis kadus kõik. Ühe hetkega. Iveco kaubiku juht ei märganud ristmikule jõudes Scarponit ja sõitis talle otsa. Surm saabus silmapilkselt.

Eestlastest puutus Scarponiga kõige enam kokku Tanel Kangert. Scarponi liitus Astanaga aastal 2014, Kangert tuli Kasahstani klubisse kolm aastat varem.

«Ta oli suurepärane inimene. Ta oli väga hea tiimikaaslane, väga andekas ja hea rattur,» meenutab Kangert aasta pärast Scarponi surma. Videos saavad sõna ka teised Astana ratturid ning Scarponi perekonnaliikmed. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles