Noor ema ja Eesti meister Katrina Lehis peab ränka võitlust koondisekoha nimel

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katrina Lehis koos pisipojaga.
Katrina Lehis koos pisipojaga. Foto: Viljar Voog

Kolmapäeval tähistab vehkleja Katrina Lehis pisipoja Henri esimest sünnipäeva. Mullu 25. aprillil ilmale tulnud põnni kasvatamise kõrvalt on Lehis leidnud aega taastada oma positsioon ülimalt konkurentsitiheda Eesti naiste vehklemise absoluutses tipus.

Laupäevastel Eesti meistrivõistlustel alistas 2014. aasta juunioride maailmameister kõik vastased ja võitis karjääri esimese Eesti meistritiitli. Poolfinaalis võitis Lehis 15:13 Julia Beljajevat ja finaalis 15:11 Kristina Kuuske, kes mõlemad tulid mullu Eesti naiskonna koosseisus maailmameistriks. «Katrina on tagasi suures mängus!» õhkas 23-aastase vehkleja treener Helen Nelis-Naukas.

Tee tagasi tippu on olnud vaevarikas. Mõõga võttis Lehis pärast sünnitust esimest korda uuesti kätte suvel, oktoobris pani end proovile kodusel Tallinna Mõõga MK-etapil. «Eks alguses oli ikka raske end füüsiliselt ja vaimselt käima saada, aga praeguseks tunnen, et olen tippspordiga taas harjunud,» sõnas värske Eesti meister laupäeval.

Lehis suudab kaks ametit, ema ja tippvehkleja, niivõrd hästi omavahel ühendada, et isegi kui väike Henri saali teises otsas häält teeb, ei lähe Lehis endast välja ega jookse vehklemisrajalt kohe last hellitama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles