Video: šotlase kaks briljantset lööki snuukri MMil

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šotlane Graeme Dott.
Šotlane Graeme Dott. Foto: Richard Sellers / PA Wire/PA Images/Scanpix

Inglismaal, Sheffieldis jätkuval MMil kaotas 2006. aasta maailmameister, šotlane Graeme Dott täna esimese ringi matšis 8:10 Ali Carterile (Inglismaa), aga võib ikkagi natuke rõõmu tunda, sest sooritas kohtumise käigus kaks briljantset lööki.

Esmalt sattus Dott 12. frame'is keerulisse olukorda, kui pidi tabama mõnda värvikuuli, aga ei omanud otselööki ei musta, roosa, sinise, rohelise, pruuni ega kollase pihta. Lisaks pidi Dott mõtlema ka sellele, et löögi järel ei jääks Carteri sihikule mõnda hõlpsat punast. Ning tagatipuks paiknes valge pall nõnda ebamugavas kohas, et Dottil tuli sihtimiseks kasutada ekstrakõrged ämblikku.

Ometi suutis Dott nelja poorti põrkest pruunile kuulile pihta saada ja veel sedavõrd edukalt, et Carterile ei jäänud lauale ainsatki soodsat lööki. Löögi erilisusest said aru nii publiku kui ka Dott ise - marulisele aplausile vastas šotlane enda poolt rõõmsa rusikaviibutusega.

Teine superlöök juhtus 14. frame'is, kui Dottil oli vaja tabada musta palli, aga toimetada samas valge turvalisse tsooni. Dott saigi sellega läbi targa manöövri hakkama, aga boonusena võttis must kuul ühest punasest ootamatu põrke ja lõpetas teekonna taskus.

Carter sarnaste superlöökide üle rõõmustada ei saanud, aga jõudis 16 parema sekka, kus kohtub teisena asetatud viiekordse maailmameistri Ronnie O'Sullivaniga, kes on pärast tiitlikaitsja Mark Selby üllatuskaotust Joe Perry'le turniiri kindel suursoosik.

Snuukri MMi 1. ringi lõppenud kohtumised:

  • Mark Selby (Inglismaa, 1.) - Joe Perry (Inglismaa) 4:10
  • Kyren Wilson (Inglismaa, 9.) - Matthew Stevens (Wales) 10:3
  • Marco Fu (Hong Kong, 11.) - Lyu Haotian (Hiina) 5:10
  • Ali Carter (Inglismaa, 15.) - Graeme Dott (Šotimaa) 10:8
  • Ronnie O'Sullivan (Inglismaa, 2.) - Stephen Maguire (Šotimaa) 10:7
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles