Galerii: aerutajad võitlesid Võhandu maratonil mäslevate kevadvetega

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nädalavahetusel toimus Võhandu maraton, mille stardis oli 942 paatkonda.

Neist 100 km distantsi läbisid 831 alust, katsumus käis üle jõu aga 111 katkestanud paatkonnale. Kiireim alus lõpetas distantsi mõned minutid alla 8 tunni, viimasel paadil kulus maratoni läbimiseks ligi 22 tundi. 

Absoluutarvestuses võtsid kindla kaksikvõidu Eestis toodetud World of Kayaks maratonklassi kahesüstad. Esikoha võitsid kolmandat aastat järjest leedulased Arunas Dubauskas ja Vaidas Linkevicius ajaga 7:46.45., Tarmo Tootsi ja Kristo Sepp kaotasid võitjatele teisena kuue minutiga. Kolmandaks tuli ühesüsta parim, rootslane Martin Nordstrand.

Naiste kahesüsta klassis olid parimad Anette Baum ja Eve Külasalu ning ühesüstal Linda Tetsmann. Parimad mehed kahekanuul olid Zdenek Herzan ja Jiri Hron Tšehhist ning ühekanuul Andreas Baum.  

Viimasena finišeerinud neljakohaline alus jõudis aga Võrust Peipsi jõe suudmesse alles pühapäeva varahommikul kell 04.49. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles