Vigastada saanud Janar Mägi aitas Aue väljalangemistsoonist eemale

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janar Mägi.
Janar Mägi. Foto: handball-world.news

Eesti käsipallurite välisklubide eelmise nädala kuraditosinast mängust kaks kolmandikku peeti Saksamaal. Eriti rõõmus nädal oli tugevuselt teises liigas, kus Janar Mägi ja Karl Roosna koduklubid said tabelisse vastavalt neli ja kolm punkti juurde. Võidukas ja resultatiivne oli ka Armi Pärt astme võrra madalamal.

Bundesligas pidid eestlaste tiimid kaotustega leppima. Põlvevigastust raviva Mait Patrailita kaotas TSV Hannover-Burgdorf liider Rhein-Neckar Löwenile 23:26 (13:14) ning pudenes kuuendaks. Valusa 28:29 (12:13) kaotuse said Dener Jaanimaa ja TuS N-Lübbecke, jäädes alla tabeli viimasele Ludwigshafeni Die Eulenile. Lõpukolmik, kust kaks langeb välja, on nüüd järgmine: N-Lübbecke ja TV 05/07 Hüttenberg 12 ning Die Eulen 11 punkti.

Mägi: loodan, et saan enne Saksamaalt lahkumist veel lammutada

Pärast kuut võiduta mängu tegi suure sammu 2. Bundesligasse püsimajäämise nimel EHV Aue, saades nädalaga kaks võitu. Rhein Vikings alistati 24:21 (10:9) ja HBW Balingen-Weilstetten 28:21 (13:11). Janar Mägi oli suures rollis pühapäevases kohtumises, kui pommitas avapoolajal eksimatult – kuuest viskest kuus leidsid tee väravasse. Neljapäevases võidus Vikingsite üle jäi eestlase arvele kaks tabamust ja üks resultatiivne sööt.

«Pühapäeval kukkusin 28. minutil õnnetult haigele seljale ja ei julgenud edasi mängida,» selgitas Mägi piirdumist avapoolajaga. «Taheti küll süsti teha, aga ma ei soovinud riskida – kui disk uuesti välja tuleks, oleks pahasti. Kahju muidugi, et nii läks, olin heas hoos. Usutavasti oleks kümme või enamgi ära visanud, aga tähtsam oli, et meeskond võitis.»

Aue paikneb 22 punktiga 16. kohal, vahe esimesena joone all oleva Jaanimaa endise koduklubi ThSV Eisenachiga rebenes kolmele punktile, ent mängida on kuus vooru. «Selle nädala neli punkti tulid puhtalt kaitse pealt, tiim oli nii hea! Peame viimasest kuuest mängust veel kuus punkti võtma, sellest peaks piisama,» uskus hiljuti 31-aastaseks saanud Mägi.

HC Kehra kasvandikust vasaksisemine mängib Aue särgis juba kaheksandat aastat, ent tunnistas: «Tegu on mu viimase hooajaga Saksamaal, ehkki mul oli endapoolne optsioon lepingut pikendada ning klubi seda sooviski. Tunnen siiski, et pean edasi liikuma – pikemas plaanis mu tervis sellise liiga koormusele vastu ei pea. Loodan, et selg laseb viimased kuus mängu lammutada, siis saaks hea tundega lahkuda.»

Martin Johannson jõudis Steauaga poolfinaali

Karl Roosna ja Esseni TUSEM alistasid esmalt vahetu konkurendi TV Emsdetteni 26:24 (14:9) ja tegid pühapäeval raske 27:27 (15:13) viigi HSG Nordhorn-Lingeniga. Roosna jäi mõlemas kohtumises nullile ning Essen jätkab 10. tabeliastmel. Järgmisel nädalal võtavad Mägi ja Roosna klubid mõõtu Essenis.

Saksamaa kolmandas liigas jäi vigastatud Karl Toomita esinev TV 1893 Neuhausen 26:35 alla TSB Heilbronn-Horkheimile. Armi Pärt aga viskas neli väravat ja aitas Mecklenburger Stiere 28:24 võidule TSV Burgdorf II üle. Schwerini tiim on kaks vooru enne lõppu põhjatsoonis kolmandal kohal, Neuhausenit päästaks lõunatsoonist väljalangemisest väike ime.

Rumeenia kõrgliiga play-off'is kindlustas pääsu nelja hulka Bukaresti Steaua, alistades veerandfinaalseeria teises kohtumises Baia Mare CS Minauri 23:21. Eesti koondise kapten Martin Johannson viskas kaks väravat ja jääb nüüd ootama vastast paarist Bukaresti CSM – Timisoara SCM Politehnica, kus mängude seis on 1:1.

Jesper Bruno Bramanis kätt valgeks ei saanud ja pidi Hollandi meistriliigas vastu võtma valusa kaotuse, kui HV Kras/Volendam andis käest viieväravalise eduseisu ja jäi kodus alla Herpertz Bevo HC-le 30:31. Viie punktiga kolmandal astmel oleva Volendami võimalused kahe finalisti hulka jõuda said löögi, sest Tilburgi OCI-LIONS-il on kümme ja Aalsmeeri FIQAS-il kuus silma ning viimases kahes voorus tuleb just liiderduoga kohtuda.

Väravakuningas Rooba lõpetas hooaja esiliigakoha kindlustamisega

Rootsis pääses puhkusele tänavuse hooaja eestlaste väravakuningas Jürgen Rooba. Paremäär tabas viis korda ja aitas Amo HK 39:31 võiduni Kärra HF-i üle ning nii kindlustati koht esiliigas ka tulevaks hooajaks. Rooba viskas 28 mänguga 159 väravat ja edestas «leegionäride» pingereas Ott Varikut (Siuntio, 150) ning Alina Molkovat (Vikingur, 138).

«Hooaeg oli täis tõuse ja mõõnasid. Lisaks mitmetele mängijate vigastustele, vahetus ka peatreener ja meeskonna juhtimine oli pikalt problemaatiline. Uus treener tõi uue energia ja kõik hakkas jaanuarist alates sujuma. Muidugi olen tulemuslikku poole pealt pettunud, aga ei saa siinkohal kurta enda arengu, kogemuste ja soorituste pealt! Soovisin näha Skandinaavia pallimist, aga mis uus hooaeg toob, on veel lahtine,» tõmbas Rooba hooaja kokku.

Soomes jätkub poolfinaalseeria kahe eestlase osavõtul. Helsingi Dicken läks mängudega 2:0 ette kui alistas Valdar Noodla viie värava abil Karjaa BK-46 34:22, kuid kaotas siis kolmanda mängu 19:28. Janis Selge viskas karjaalaste kasuks ühe värava, kuid Noodla jäi üle pika aja nullile. Seeria jätkub kolmapäeval Helsingis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles