Northugile loeti sõnad peale: kui koondisesse tahad, siis…

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Northug
Petter Northug Foto: KAI PFAFFENBACH / REUTERS

Kuigi 32-aastase Petter Northugi hooaeg kulges üle kivide ja kändude, võimaldab Norra suusaliit tal tipptasemel jätkata. Northug kinnitati  eile ametlikult uueks aastaks sprindikoondisesse. Et kõik aga laabuks, võttis norralase eelnevalt ette suusakoondise peatreener Vidar Løfshus, vahendab VG.

Northug on oma karjääri jooksul tihtilugu pahandustesse sattunud, kui 2014. aastal põhjustas ta purjus peaga sõites suisa avarii. Nüüd teatas talle Løfshus, et kui naljad ei lõppe, on suusakoondisega lõpp. Suusataja peab pidama korralikku treeningpäevikut, vastama oma telefonile ning käituma viisakalt ka sotsiaalmeedias.

Pelgalt paar nädalat tagasi sai Northug jälle hakkama ühe «tembuga». Suusataja oli vaatamas jalgpallikohtumist oma lemmikklubi Rosenborgi ja Molde vahel kui postitas oma Instagrami konto storysse pildi matšist, lisades, et ühe Molde mängija võiks vangi pista.

Nimelt on mängijal parasjagu käimas kohtuasi ning Northug otsustas Rosenborgi fännidega, kes pallurist laulu teinud, ühineda. Postitus kadus küll kärmelt, ent mis sotsiaalmeediasse (eriti 400 000 jälgijaga kontole) juba lendu lastud, ei unune – mängija advokaat lubas Northugi kohtusse kaevata.

Nõnda võttiski Løfshus Northugi ette ja luges suusatajale sõnad peale. Tõsi, viimasest juhtumist ei räägitud.

«Arutasime, et sotsiaalmeedias on kohatu käitumine koormaks ning selle mõju võib ulatuda üksikisikutest kaugemale. Ning jõuda ka rahvusvahelisele tasemele,» sõnas treener.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles