Rahvuste karikavõistluste avaetapil võidutsesid grusiinid

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samshoblo meeskond
Samshoblo meeskond Foto: EJL

12. korda peetava Eestimaa rahvuste karikavõistluste esimesel etapil võttis võidu grusiinide meeskond Samshoblo.

Laupäeval Tallinnas EJLi jalgpallihallis peetud avaetapist võttis osa seitse meeskonda: FC Lezgistan (lesgid), Kiili JK (eestlased), Maccabi (juudid), Polonia (poolakad), Žalgiris (leedukad), Samshoblo (grusiinid) ja FC Whiterussians (valgevenelased).

Kõik meeskonnad mängisid omavahel korra läbi. Samshoblo suutis kuuest kohtumisest võtta neli võitu ja kaks viiki. Neile järgnes FC Lezgistan, kes teenis kokkuvõttes kaks punkti vähem. Kolmandaks tuli kümne punktiga FC Whiterussians ning sama palju punkte teeninud Kiili jäi väravate vahe tõttu neljandaks. Esineliku järel tulid Polonia (5 punkti), Žalgiris (4) ja Maccabi (1).

Eestimaa rahvuste karikavõistlusi korraldab Eesti Jalgpalli Liit koostöös Eestimaa Rahvuste Ühendusega alates 2007. aastast. Võistluste eesmärgiks on populariseerida jalgpalli, tugevdada Eestis elavate rahvusvähemuste rahvuslikku identiteeti, arendada rahvuste vahelist sõprust ja aidata rahvusi lõimumisel Eesti ühiskonda.

Karikavõistluste üldvõitja selgub kolme etapi tulemusel. Teine etapp peetakse klubijalgpalli pidupäeval 19. mail algusega kell 10.00 EJLi jalgpallihallis ning kolmas etapp toimub 8. septembril Nike Arenal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles