Blogi: Žalgiris võttis Olympiakose üle seljavõidu!

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pireuse Olympiakos vs. Kaunase Žalgiris.
Pireuse Olympiakos vs. Kaunase Žalgiris. Foto: Lefteris Partsalis / imago/Xinhua

Leedu au ja uhkus Kaunase Žalgiris alistas korvpalli Euroliiga play-off-seeria kolmandas kohtumises koduväljakul Pireuse Olympiakose 80:60 ning asus kolme võiduni peetavat seeriat 2:1 juhtima.

Žalgiris pääses esmakordselt juhtima avaveerandaja viimastel minutitel. Rohkem leedukad eduseisu käest ei andnud ning poolaeg võideti 11 punktiga 47:36, kuid vahepeal oldi juba 17-punktilises eduseisus.

Kolmandal veerandajal jõudis Olympiakos korraks seitsme punkti kaugusele, kuid väikesest mõõnast kosus Žalgiris kiirelt ning neljandat kümneminutilist veerandaega alustasid leedukad 67:50 eduseisus.

Viimasel veerandajal ei andnud väljakuperemehed külalistele midagi lihtsalt. Vastupidi: eduseisu hoopis suurendati ja Olympiakose üle võeti selge seljavõit. Sarunas Jasikeviciuse hoolealused tegid kõva avalduse Final Fouri suunas.

Žalgirise resultatiivseimaks kerkis 18 punktiga Brandon Davies. Kahekohalise punktisummani jõudsid ka Paulius Jankunas (13), Kevin Pangos (12) ja Axel Toupane (10). Olympiakose parim skooritegija oli 14 punkti visanud Vassilis Spanoulis.

Seeria neljas lahing peetakse juba kahe päeva pärast, neljapäeval Žalgirise koduväljakul. Žalgirise võidu korral pääsevad leedukad nelja parema hulka, Olympiakose edu korral toimub seeria viies mäng Kreekas.

Tagasi üles