Eesti hokikoondis võttis MMil ülidramaatilise võidu

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jäähokikoondis MM-turniiril Kaunases.
Eesti jäähokikoondis MM-turniiril Kaunases. Foto: IIHF.com

Eesti meeste jäähokikoondis saavutas Kaunases peetaval 1. divisjoni B-grupi MM-turniiril teise võidu, kui 53 sekundit enne normaalaja lõppu visatud Riho Embrichi väravast alistati 1:0 Rumeenia.

Eelmistes mängudes Jaapanile lisaajal 1:2 alla jäänud ja Ukrainast 2:0 jagu saanud Eesti meeskonna jaoks oli tegu selgelt turniiri kõige kehvema kohtumisega, aga viimasel minutil tegi Andrei Makrov suurepärase eeltöö ning serveeris Embrichile väga hea võimaluse, mille ründaja ka väravaks viskas.

Rumeenia üritas seejärel viigiväravat ka kuuekesi, ent Eesti väravavaht Villem-Henrik Koitmaa jäi teist kohtumist järjest löömatuks.

«Mäng oli väga-väga raske. Kõige keerulisem meile sel turniiril. Ma ei ole kindel, miks see juhtus, aga oma plaani me pidevalt ei järginud. Kaldusime kõrvale, aga selliseid asju pika turniiri jooksul juhtub. Oleme inimesed ja väsime. Meie mehed peavad hoidma oma tipptaset iga mängu igas vahetuses ja see on keeruline. See ei olnud meie parim mäng, aga see, et võidu ära võtsime, näitab, kui suur süda meestes peitub,» rääkis peatreener Jussi Tupamäki pärast võitu ETV-le antud intervjuus.

MM-turniirile 2. divisjoni kukkumise vältimise plaaniga sõitnud Eesti meeskonnal on kolme vooruga eesmärk täidetud. Kui Leedu meeskond alistab täna õhtuses mängus Jaapani, saab Eesti minna kahele viimasele kohtumisele Horvaatia ja Leeduga vastu teadmises, et kaks võitu normaalajal tagavad koha 1. divisjoni A-grupis (maailma kohad 17.-22.).

1. divisjoni B-grupi tabeliseis:

  • Eesti 7 punkti (3)
  • Leedu 6 (2)
  • Jaapan 5 (2)
  • Horvaatia 3 (3)
  • Ukraina 3 (3)
  • Rumeenia 0 (3)
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles