Wengeri mõistujutt: ametist lahkumise aeg polnud minu otsustada

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arsene Wenger läheb erru.
Arsene Wenger läheb erru. Foto: Dave Howarth / PA Wire/PA Images/Scanpix

Londoni Arsenali jalgpalliklubi peatreeneri postilt selle hooaja lõppedes lahkuv Arsene Wenger lausus sammu ajastuse kohta, et «õigupoolest ei olnud see minu otsus.»

Reedel teatas Arsenal, et hoolimata veel ühe aasta jagu kehtivast lepingust jääb lõppev hooag prantslasele klubi tüüri juures viimaskes. «Keskendun igapäevatööle. Praegu töötan täpselt samamoodi nagu alati,» selgitas Wenger pressikonverentsil enne homset Euroopa liiga poolfinaali, kus kohtutakse Madridi Atleticoga. «Ajastus ei olnud minu teha. Kõigest ülejäänust olen juba rääkinud.»

Prantslase väljaütlemine annab mõista, et ettepanek lahkuda tuli klubi juhtkonnalt. See klapib ka tegevjuhi Ivan Gazidise paari päeva taguse avaldusega. «Toimus vestlus, Arsene langetas otsuse ja nüüd hakkame talle järglast otsima,» andis Gazidiski mõista, et prantslasele tehti viisakas soovitus amet maha panna.

Küsimusele, kas ta jätkab jalgpallis, vastas Arsenali kolm korda Inglismaa meistriks ja seitse korda karikavõitjaks tüürinud 68-aastane Wenger: «Kindlasti. Aga ma ei ole veel valmis arutama, kus või kuidas.»

Klubi uueks võimalikuks peatreeneriks on pakutud juba tervet hulka mehi, sealhulgas on ajakirjandusest läbi käinud nii klubi kunagise kapteni Patrick Vieira kui ka Barcelona endise peatreeneri Luis Enrique nimi. «Ma ei taha järgmise peatreeneri osas kedagi mõjutada, aga mõistagi hindan Luis Enriquet väga kõrgelt,» lausus Wenger, kui temalt hispaanlase kohta küsiti.

«Kas täiuslikku hüvastijättu on olemas? Ma ei tea. Tahan vaid võimalikult hästi lõpetada,» sõnas Wenger. «See mängijate rühm väärib midagi erilist ja tahan neile seda pakkuda, nendega koos kuhugi jõuda. Mulle pakukski kõige rohkem rõõmu see, kui suudaksin nendega midagi saavutada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles