Eesti curlingupaari ootab matš 172 800 eurole

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marie Turmann ja Harri Lill on curlingu segapaarismängu MMil võitnud kõik kuus senist kohtumist ja taganud koha homses 1/8-finaalis.
Marie Turmann ja Harri Lill on curlingu segapaarismängu MMil võitnud kõik kuus senist kohtumist ja taganud koha homses 1/8-finaalis. Foto: WCF

Harukordne juhus, kui on võimalik pidulikult raporteerida: Eesti võistkonnal on MMil kuue vooru järel täisedu. Eriti veel siis, kui tegu pole mingi tillukese harrastajaskonna või muus mõttes nurgataguse madistamisega, vaid täieõigusliku olümpiaalaga. Eesti curling’u segapaar Marie Turmann – Harri Lill teevad seetõttu kahtlemata erilist võistlust.

Rootsis Östersundis jätkuval MMil on jagu saadud nii Poolast, Jaapanist, Venemaast, Soomest, Kasahstanist kui ka Uus-Meremaast, millega on juba enne tänast mängu Leeduga tagatud B-alagrupi esikoht ja pääse homsesse 1/8-finaali, kus mängus ei rohkem ega vähem kui 172 800 eurot. Just nii palju on väärt Eesti Olümpiakomitee B-kategooria toetus, mille Turmann ja Lill 1/8-finaali võidu ehk MMil kaheksa parema sekka jõudmisega pälviksid.

B-kategooria toetus tähendaks nimelt mõlemale sportlasele kaheks aastaks EOK poolset 1600-eurost kuupalka ja 1400 eurot ettevalmistustoetust, millele lisandub ka treeneri 1200-eurone kuupalk. Kokku 7200 eurot kuus kaheks aastaks ehk kokku 172 800. MM-medal tähendaks A-kategooriat, aga Eesti segapaari esmane eesmärk ongi siiski koht kaheksa seas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles