Statistikapomm: Ronaldo imeline seeria lõppes, kuid Reali rekorditesadu kestab

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cristiano Ronaldol (vasakul) jäi 12. järjestikuses mängus värav löömata, kuid kaaslased eesotsas Marco Asensioga (keskel) tegid töö ära.
Cristiano Ronaldol (vasakul) jäi 12. järjestikuses mängus värav löömata, kuid kaaslased eesotsas Marco Asensioga (keskel) tegid töö ära. Foto: Christof Stache / AFP / Scanpix

Jalgpalli Meistrite liiga poolfinaali avamängus seljatas Madridi Real gigantide duellis võõrsil 2:1 Müncheni Bayerni, olles nüüd võitnud koguni kuus viimast omavahelist kohtumist. Statistikaportaalide abiga toob Postimees lugejani seitse Reali ülevõimu iseloomustavat fakti... ja ühe (osaliselt) Bayerni kohta käiva ka.

150 võiduni jõudis läbi ajaloo esimese meeskonnana Meistrite liigas Madridi Real.

7 väravat on löönud Meistrite liiga play-off-mängudes seekordse viigitabamuse autor Marcelo, olles sellega resultatiivseim kaitsja.

11-mängulisena lõppes Cristiano Ronaldo seeria, kus ta lõi värava järjestikustes Meistrite liiga kohtumistes. Mitte keegi teine pole midagi sellist varem suutnud. Meeldetuletuseks: portugallase nimel on jätkuvalt ka sarja väravarekord (120) ja ühel hooajal löödud väravate rekord (17).

96 võitu on Ronaldol Meistrite liigas. Selles arvestuses on ta nüüd rekordimees, seni asus ta samal pulgal legendaarse Iker Casillasega. Järgnevad 91 võiduga Xavi ning võrdselt 79 võiduga Andres Iniesta ja Raul.

3 viimast väravat on Reali võidutabamuse autor Marco Asensio löönud Meistrite liigas vahetusmehena ja play-off-kohtumistes (ühe mullu veerandfinaalis Bayernile, teise finaalis Juventusele ja kolmanda nüüd). Mees skoorib seega harva, aga see-eest väga õigel ajal!

25 korda on Real ja Bayern nüüd Meistrite liiga või selle eelkäija Euroopa karika raames omavahel kohtunud. Rohkem omavahelisi mänge pole selle sarja raames ette näidata ühelgi klubide paaril.

6 võitu järjest on ühtlasi Reali rekordi kordamine sama vastase vastu tehtud võiduseeria osas. Sama palju järjestikusi võite saadi aastatel 2010-2012 Amsterdami Ajaxi vastu.

100 korda on peatreener Jupp Heynckesi juhendatav meeskond Meistrite liigas väravani jõudnud (22 korda tegi seda Real ja 78 korda on teinud Bayern). Paraku oleks Bayernile seekord hädasti vaja olnud ka 79. korda, ent seda ei tulnud...

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles