Kohtunikku rusikaga näkku löönu sai karistuseks eluaegse mängukeelu (2)

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punane kaart.
Punane kaart. Foto: Reuters / Scanpix

Eesti Jalgpalli Liidu (EJL) distsiplinaarkomisjon määras eluaegse mängu- ja jalgpallis tegutsemise keelu Eesti meistrivõistluste kohtumises kohtunikku rusikaga näkku löönud Alvin Kuuskmäele.

Intsident juhtus pühapäeval, 22. aprillil Paldiskis toimunud Eesti meistrivõistluste IV liiga kohtumises Pakri SK Alexela - FC Soccernet. Külalismeeskonna ridadesse kuulunud Kuuskmäe lõi kohtunikku, kui too oli ta punase kaardiga väljakult eemaldanud.

Alaliidu teatel on EJLi distsiplinaarkomisjoni poolt tehtud otsuse peale võimalik seitsme päeva jooksul pärast otsuse jõustumist edasi kaevata EJLi apellatsioonikomisjonile, kelle poolt langetatud otsus on lõplik.

Järgmisel päeval arvas FC Soccernet Kuuskmäe enda ridadest välja. Kannatada saanud kohtunik kutsus kohale politsei, kes alustas Kuuskmäe suhtes kriminaalmenetlust.

«Ma ei kontrollinud ennast tolles olukorras. Eks mul mingi põhjus ülekeemiseks oli, aga see ei õigusta minu tegu. Palusin kohtunikult vabandust ja palun siiani. Keesin üle. Enam pole kahjuks midagi parata,» sõnas Alvin Kuuskmäe esmaspäeval Postimehele.

EJLi peakohtunik Uno Tutk oli seisukohal, et alaliit peab juhtunusse suhtuma ülimalt tõsiselt. «Need on harvad juhtumid, aga ka üks juhtum on liiast. Nendesse kaasustesse on vaja suhtuda ülitõsiselt, kuid ei tasu unustada, et jalgpalliväljakul on ka palju ausaid sportlasi, kes austavaid teisi mängijaid ja kohtunikke,» ütles Tutk.

Pärast juhtunu avalikkuseni jõudmist laekus Postimehele esmaspäeval mitmest sõltumatust allikast infot amatöörjalgpalluri varasemate tegude kohta. 2015. aastal lõi Kuuskmäe hooajaeelses sõpruskohtumises vastasmängijat jalaga ja teenis kahekuulise võistluskeelu. Pilk jalgpalliliidu koduleheküljel leitavatesse protokollidesse viitab, et Kuuskmäe sai Eesti meistrivõistlustel vägivaldse käitumise eest punase kaardi 2006. ja 2012. aastal.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles