Nõmme Kalju sai ausa mängu põhimõtete rikkumise eest suure trahvi

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme Kalju jalgpallimeeskond.
Nõmme Kalju jalgpallimeeskond. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Eesti Jalgpalli Liidu (EJL) distsiplinaarkomisjon karistas Eesti tippklubide sekka kuuluvat Nõmme Kaljut 5000-eurose tingimisi rahatrahviga. Eesti tippjalgpalli oludes silmatorkavalt suure trahvi põhjusena toodi välja «ausa mängu põhimõtete rikkumine».

EJL väljastas täna pressiteate, kus oli muuhulgas kirjas: «Eile kogunenud distsiplinaarkomisjoni otsusega sanktsioneeris komisjon Nõmme Kalju FC-d 500-eurose rahatrahviga mittetäielike finantsdokumentide esitamise eest ja Eesti Jalgpalli Liidu poolt välja antud käitumisjuhiste eiramise eest tingimuslikult kuni 31.12.2020 rahatrahviga summas 5000 eurot, mis pööratakse täitmisele sarnase rikkumise kordumisel.»

Postimehe palve peale selgitada 2012. aastal Eesti meistriks tulnud ning eelmisel kolmel hooajal Eesti kõrgliigas pronksmedali võitnud Nõmme Kalju rikkumise sisu, edastas EJL peadirektori Tõnu Sireli ütluse: «Klubi teenis 5000-eurose tingimisi karistuse EJLi normdokumentide mittetäitmise eest, millega rikuti ausa mängu printsiipi.»

***

Postimehe lühiintervjuu Nõmme Kalju presidendi Kuno Tehvaga.

Mis juhtus? Miks sai Kalju trahvi ja kas see oli õiglane?

Oleme aastate jooksul ikka aegajalt trahve saanud. Saime nüüd taas. Võtan külma kõhuga.

Millised olid normdokumendid, mida te jalgpalliliidu hinnangul täielikult ei täitnud?

Ma ei taha kommenteerida jalgpalliliidu otsuseid, norme ja dokumente. Las jalgpalliliit ise kommenteerib. Kui mina oleksin trahvi saanud, nagu ma ühel aastal kobisemise eest 700 eurot sain, siis kommenteeriksin.

Kas sa tunned, et selle otsusega tehti Kaljule liiga?

Ma ei tunne midagi. Liiga me endale teha ei lase ja liiga meile tehtud ei ole.

***

EJL teatas eespool viidatud pressiteates ka, et alaliidu litsentsikomisjon otsustas väljastada UEFA litsentsi kõigile neljale taotlejale (Tallinna FC Flora, Tallinna FCI Levadia, JK Narva Trans ja Nõmme Kalju FC).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles