Putini lähikondse miljonid annavad Buttonile võimaluse Le Mansis Alonsoga võidelda

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jenson Button ja Fernando Alonso.
Jenson Button ja Fernando Alonso. Foto: Toru Hanai / REUTERS / Scanpix

Vormel 1 sarja maailmameister Jenson Button teatas, et osaleb SMP Racing Teami ridades järgmisel hooajal sportautode MM-sarjas. Avalöögi annab Button uuele karjäärile aga juba õige pea, osaledes tänavusel Le Mansi 24 tunni sõidul.

2009. aastal maailmameistriks kroonitud Button debüteerib Le Mansis SMP autol, mille on ehitanud Dallara. Tema kaassõitjateks on kaks Venemaa tippsõitjat: samuti vormel 1 sarjas kihutanud Vitali Petrov ning teisel pool ookeani IndyCaris sõitnud Mihhail Aljošin.

Sportautodel kihutamist alustas Button juba eelmisel aastal, osaledes Suzuka 100 km sõidus. Tänavu teeb ta Hondaga kaasa Super GT sarjas. «Olen alati Le Mansist unistanud. See on vist küll iga võidusõitja unistus Le Mansis võita ja minagi pole erinev,» vahendab Autosport briti sõnu. «Läheme võidu eest võitlema ning usun, et meil on hea eduvõimalus.»

Le Mansis saab Button rinda pista endise meeskonnakaaslase, kahekordse vormel 1 maailmameistri Fernando Alonsoga, kes on legendaarsele ööpäevasõidule samuti üles antud. Jaanuaris teatas Toyota tiim, et Alonso osaleb nende ridades algaval hooajal sportautode MM-sarjas, kaasa arvatud Le Mansi 24 tunni sõidul.

Button teeb MM-sarjas kaasa kõik etapid peale esimese osavõistluse, mis peetakse järgmisel nädalal Spa ringrajal. Britt osaleb samal ajal Fuji ringrajal toimuval Super GT etapil. Nii jagavad Petrov ja Aljošin Spas autot kahekesi. SMP teise auto rooli keeravad Belgias Stephane Sarrazin, Matevos Isaakjan ja Jegor Orudžev. SMP võistkonna asutaja ja rahastaja on Venemaa miljardär Boriss Rotenberg, kelle vend Arkadi kuulub Venemaa presidendi Vladimir Putini usaldusisikute ringi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles