Liverpooli poolkaitsja ületas Meistrite liigas Neymari ja Rooney rekordi

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
James Milner põhjustas Meistrite liiga poolfinaali avamängus Romaga penalti ning sai selle eest kollase kaardi. Mängust jääb inglasele rohkem meelde pigem ajalooline resultatiivne sööt.
James Milner põhjustas Meistrite liiga poolfinaali avamängus Romaga penalti ning sai selle eest kollase kaardi. Mängust jääb inglasele rohkem meelde pigem ajalooline resultatiivne sööt. Foto: CARL RECINE / REUTERS

Eesti jalgpallikoondise kapteni Ragnar Klavani koduklubi Liverpooli poolkaitsja James Milner särab Meistrite liigas resultatiivsete söötude arvestuses esikohal.

32-aastane inglane andis poolfinaali avamängus Roma vastu resultatiivse söödu Roberto Firmino teisele tabamusele. Tegu oli Milneri üheksanda väravasööduga sel hooajal Meistrite liigas. Liverpooli poolkaitsja üheksast söödust kolm sündisid play-off-ringis.

Järgmised mängijad käimasoleval hooajal selles arvestuses on Firmino ja Luis Suarez (Barcelona), kes on saanud kirja vastavalt seitse ja viis resultatiivset söötu. Firminol ja Milneril avaneb juba kolmapäeval võimalus oma saldo suurendamiseks, kui Romaga uuesti vastamisi minnakse. 

Lisaks jõudis Milner ajaloolise tähiseni, sest ükski teine jalgpallur pole kuninglikus eurosarjas ühe hooajaga üle kaheksa väravasöödu jaganud. Hooajal 2013-14 jõudis kaheksa sööduni Wayne Rooney (Manchester United) ning kolm hooaega hiljem Neymar (Barcelona).

Seitse resultatiivset söötu on ühe hooajaga kirja saanud Firmino (Liverpool, 2017-18), Ryan Giggs (Manchester United, 2006-07), Zlatan Ibrahimovic (PSG, 2012-13) ja Xavi Hernandez (Barcelona, 2008-09).  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles