Tänaku rekordi ümber tekkinud segaduse põhjuseks on Austraalia kivi

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänaku muljetamisi kuulab Kris Meeke.
Ott Tänaku muljetamisi kuulab Kris Meeke. Foto: Andre Lavadinho / imago/PanoramiC/Scanpix

Ott Tänak võitis äsja oma 102. kiiruskatse autoralli MM-sarjas, mis annab talle Eesti rallipilootide vastavas kõigi aegade arvestuses vaieldamatu esikoha. Vahemikus 99-101 oli Tänaku esikoht vaieldav seoses Austraalia kiviga.

Miks kuulutas näiteks Delfi Tänaku Markko Märtinist möödaläinuks juba mitu tundi tagasi, kui 102. katsevõit tuli saarlasele alles nüüd? Sest nemad lugesid Märtini kiireimate katseaegade arvuks 98. Vahe tuleb sisse 2003. aasta Austraalia ralli arvelt, kust Märtin lõpetas neljanda koha ja kolme katsevõiduga, kuid hiljem diskvalifitseeriti.

Süüdi oli Märtini Ford Focuses paiknenud kivi – rehvi vahetades läks varuratast masinas hoidev seadeldis katki ja Märtin ning kaardilugeja Michael Park kasutasid kivi, et ratas autos kinni kiiluda. Kinnitamata ballast (loe: mitu kilo kaaluv ohtlik kivi) on aga reeglitega vastuolus ja seetõttu sai Fordi ekipaaž toona diskvalifitseeritud.

Siit aga küsimus – kas nende seatud katseajad peaksid siiski lugema või mitte?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles