Video: Toro Rosso piloodid pääsesid napilt katastroofilisest avariist

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brendon Hartley
Brendon Hartley Foto: DAVID MDZINARISHVILI / REUTERS

Toro Rosso vormelipiloodid Brendon Hartley ja Pierre Gasly olid Aserbaidžaani etapi kvalifikatsioonis ülilähedal kokkupõrkele.

Ohtlik situatsioon tekkis Bakuu tänavaringrajal sõidetud kvalifikatsiooni esimeses voorus. Hartley jäi enne 15 kurvi ette parasjagu kiirel ringil olnud tiimikaaslasele Gaslyle. Õnneks reageeris prantslane Gasly olukorrale kiiresti ning suutis kokkupõrget vältida.

«See oli katastroof, olen endast väga väljas. Tegin suure vea ja mul on meeskonnakaaslase pärast kahju. Olen talle võlgu suure vabanduse,» ütles Hartley.

Gasly sõnul oli ta ise valmis juba kokkupõrkeks. «See oli minu karjääri kõige hirmsam hetk. Mul polnud õrna aimugi, kas ta keerab paremale või vasakule. Ma ei tea, mis temaga juhtus. Sõitsin kiirusega 320 km/h ja tema peaaegu jäi seisma. Olin juba kindel, et sõidan talle sisse. Tean, et ta ei teinud seda meelega, kuid ta oli ideaaltrajektooril,» ütles Gasly.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles