Suurepärase MM-turniiri teinud Eesti kaotas turniiri võitnud Leedule

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jäähokikoondis on Kaunases võidelnud deviisi «üks kõiki, kõik ühe eest» järgi.
Eesti jäähokikoondis on Kaunases võidelnud deviisi «üks kõiki, kõik ühe eest» järgi. Foto: IIHF.com

Eesti jäähokikoondis kaotas Leedus Kaunases peetud MMi 1. divisjoni B-grupi turniiri viimases mängus Leedule ning lõpetas turniiri kolmanda kohaga.

Tänases mängus oli kaalul pääs MMi 1. divisjoni A-gruppi ehk maailma 22 tugevama hokiriigi sekka.

Eesti alustas kohtumist väga hästi, kui Robert Rooba viis mängu viiendal minutil Eesti 1:0 juhtima. Kolm minutit hiljem tõi Nerijus Alisauskas tabloole viigi. Kui avakolmandikku oli mängitud 15.42, läks Leedu tänu Jaunius Jasineviciusele mängu 2:1 juhtima.

Teisel kolmandikul visati vaid üks värav ning selle autor oli leedukas Povilas Verenis. Kolmandal kolmandikul oli Eesti korduvalt väravale väga lähedal, kuid ei suutnud võimalusi ära realiseerida. Kolm minutit enne kohtumise lõppu võttis Eesti väravavahi välja ning Povilas Verenis lõi 58. minutil seisuks 4:1.

Leedu lõpetas turniiri nelja võidu ja ühe lisaajavõiduga, mis tagas neile turniiri esikoha. Eesti lõpetas alagrupi kolmandana, teenides kolm võitu ja kaks kaotust. Teise koha teenis Jaapan, kes kogus Eestiga sama palju punkte, kuid võitis omavahelise mängu lisaajal 2:1.

Eesti alistas turniiri jooksul veel Ukraina 2:0, Rumeenia 1:0 ning Horvaatia 5:1.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles