Prantsusmaal muutusteta: parima mängija tiitlile kandideerivad kolm PSG ründajat

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vigastatud Neymar on hooaja teise poole sisuliselt vahele jätnud.
Vigastatud Neymar on hooaja teise poole sisuliselt vahele jätnud. Foto: STEPHANE MAHE / REUTERS

Mõned voorud enne jalgpalli Prantsusmaa meistrivõistluste hooaja lõppu teatati kõrgliiga Ligue 1 parima mängija kandidaadid.

Parima mängija tiitli valivad Prantsusmaa profijalgpallurite ühing (UNFP) ning sõelale on jäänud neli mängijat. Pariisi suurklubile pakub konkurentsi vaid Marseille Olympique’i mängija Florian Thauvin, sest ülejäänud kolm mängijat tulevad PSG ründekolmikust Edinson Cavani, Neymar ja Kylian Mbappe.

Favoriidiks peetakse mullust võitjat Cavanit, sest urugaylane on sellel hooajal löönud 25 liigaväravat ja andnud 6 resultatiivset söötu. Brasiilia koondislase Neymari samad näitajad on vastavalt 19 ja 13 ning prantslasel Mbappel 13 ja 7. Thauvin jagab väravalööjate edetabelis 19 tabamusega Neymariga teist kohta, kuid resultatiivseid sööte on prantslasel kolme võrra rohkem.

PSG pallurid on sel kümnendil aasta parima mängija tiitli võitnud neljal korral (3 korda Zlatan Ibrahimovic, 1 korral Cavani). Hooaegadel 2010-11 ja 2011-12 valiti parimaks praegune Londoni Chelsea mängija Eden Hazard, kes esindas Prantsusmaal Lille klubi.

 

?? Ligue 1 Player Of The Year? ? @ligue1conforama

A post shared by 433 | Football (Soccer) (@433) on

Prantsusmaa kõrgliigas on meister juba ammu selgunud: PSG ülekaal neli vooru enne hooaja lõppu Lyoni Olympique’i, Monaco ja Marseille ees on mäekõrgune. PSG valmistub 8. mail peetavaks Prantsusmaa karikafinaaliks, kus minnakse vastamisi tugevuselt kolmanda liiga klubi Les Herbiers’iga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles