Video: ühe käelabaga ameerika jalgpallur osutus NFLi draftis valituks

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shaquem Griffin
Shaquem Griffin Foto: John Raoux / AP

NFLi klubi Seattle Seahawks valis selle hooaja draftis enda meeskonda ühe käelabaga 22-aastase Ameerika jalgpalluri Shaquem Griffini. Tegu on esimese sellise ameerika jalgpalluriga, kes osutus draftis valituks.

Sünniga kaasnenud sündroomi tõttu amputeeriti nelja-aastase Griffini vasaku käe laba. See ei takistanud Griffinil spordiga tegelemist. Ta on andekas nii ameerika jalgpallis kui pesapallis. 2016. aastal usaldati Griffiline Central Florida ülikooli ameerika jalgpalli meeskonna kaptenipeal ning nimetati hooaja parimaks kaitsjaks.

Griffini füüsiliste testide tulemused olid muljetavaldavad. Nimelt läbis Griffin 40-jardise jooksu ajaga 4,38 sekundit. Mitte ükski linebacker pole testidel sellist kiirust näidanud. Lisaks suutis Griffin 102 kilogrammist kangi rinnalt üles suruda 20 korda, seda proteeskäega. Veel aasta aega tagasi oli tema rekord 11 kordust.

Seattle Seahawksi klubi pole Griffini perekonnale võõras, sest alates 2017. aastast mängib seal Shaquemi kaksikvend Shaquill Griffin. Vaata südamlikku videot, kuidas Griffin oma kaksikvenna ja ülejäänud perega draftis valituks osutumisest kuulis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles