Rapla sai hakkama Eesti korvpallis ainulaadse saavutusega

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esiplaanil on Sven Kaldre.
Esiplaanil on Sven Kaldre. Foto: Mihkel Maripuu

KORVPALL. Alexela Eesti meistriliigas sai Rapla Avis Utilitas meeskond hakkama saavutusega, mida iseseisvuse taastamise järgne Eesti meeste meistriliiga ei tunne – tõusis play-off’is 0:2 kaotusseisust 3:2 võidule.

Kui Rapla ja Tallinna Kalev/TLÜ meistriliiga põhiturniiri viimases voorus kohtusid, sai Aivar Kuusmaa juhendatud Rapla purustava 94:64 võidu. Veerandfinaali avakohtumises neli päeva hiljem saavutas aga Gert Kullamäe juhendatud Kalev võõrsil 73:69 võidu. Ning veel neli päeva hiljem võideti ka seeria teine kohtumine 72:70.

See asetas Rapla statistilises vaatevinklis lootusetusesse seisu – pärast iseseisvuse taastamist polnud ükski meeskond suutnud kolme võiduni mängitavas veerand- või poolfinaalis või finaalis pärast 0:2 kaotusseisu jäämist võiduni tõusta.

Viimati avanes säärane võimalus 2010. aasta kevadel TTÜ meeskonnal – peatreeneriks praegune Rapla juhendaja Aivar Kuusmaa! –, kes kaotas Rakvere Tarvale poolfinaali kaks esimest kohtumist, võitis kaks järgmist, aga kaotas otsustava ikkagi 71:76.

Rapla astus esimese sammu kolmapäeval, kui kodusaalis saavutati väga ärev 73:71 võit. Viimased kaks sammu osutusid juba oluliselt hõlpsamaks, sest Kalevi jõuvarud olid ammendunud. Reedene neljas mäng võideti võõrsil 93:64 ja eilne viies kodus 90:66.

Üheks võtmemomendiks oli kindlasti põhiturniiri Rapla meeskonna parimaks punktitoojaks olnud Nolan Cressleri naasmine vigastuspausilt keset seeriat. Kui kolmandas mängus oli kaks esimest kohtumist vahele jätnud ameeriklasest tagamängija panus kõigest kaks punkti, siis kahes suure marginaaliga lõppenud matšis juba oluliselt suurem – vastavalt 24 ja 31 punkti.

Puhkeaeg on Rapla meeskonnal napp. Poolfinaalseeria Tartu Ülikooli vastu algab kolmapäeval. Samad meeskonnad olid vastamisi ka mullu ning toona võttis Rapla üllatusliku 3:1 võidu. Teinegi poolfinaalpaar (BC Kalev/Cramo vs Pärnu Sadam) on täpselt sama, mis mullu.

Poolfinaalide ajakava (mängitakse kolme võiduni)

  • 1.05 Kalev/Cramo – Pärnu
  • 2.05 Tartu Ülikool – Rapla
  • 4.05 Rapla – Tartu Ülikool
  • 5.05 Pärnu – Kalev/Cramo
  • 7.05 Kalev/Cramo – Pärnu
  • 8.05 Tartu Ülikool – Rapla
  • 9.05 Pärnu – Kalev/Cramo*
  • 10.05 Rapla – Tartu Ülikool*
  • 11.05 Kalev/Cramo – Pärnu*
  • 12.05 Tartu Ülikool – Rapla *
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles