Vilepuhuja Rodtšenkov plaanib Venemaa suurärimehele vastulöögi anda

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grigori Rodtsenkov
Grigori Rodtsenkov Foto: Helsinki Commission

Eelmise aasta lõpus teatas Venemaa suurärimees, NBA-s mängiva korvpalliklubi Brooklyn Netsi omanik Mihhail Prohhorov, et kaebab Moskva dopingulabori endise juhi, Sotši olümpia dopinguskeemi avalikkuse ette toonud vilepuhuja Grigori Rodtšenkovi kohtusse. Nüüd on otsustanud Rodtšenkov anda omalt poolt vastulöögi, teatab Inside the Games.

5. detsembril möödunud aastal otsustas ROKi täitevkomitee Rodtšenkovi väidetele toetudes peatada Venemaa Olümpiakomitee liikmelisuse. Enne Pyeongchangi olümpiamänge tühistati ka paljude dopinguproovidega manipuleerinud Venemaa sportlaste tulemused Sotši olümpial, kellele määrati ka olümpiakeeld.

Keelusaajate seas olid ka laskesuusatajad Olga Viluhhina ja Jana Romanova, kelle au püüdis Prohhorov kaitsta. Nimelt oli Prohhorov varem Venemaa laskesuusaliidu president ning talle ei meeldinud põrmugi, et Rodtšenkovi väited sportlaste nime mustavad.

«Olen valmis palkama kõige paremad advokaadid, et kaitsta meie laskesuusatajate au, vahet pole, millises maailma riigis,» teatas ta novembris TASSi vahendusel.

Nüüd on Rodtšenkov otsustanud anda vastulöögi. Tema advokaat Jim Walden andis mõista, et Rodšenkov läheb nüüd ise kohtusse. Waldeni sõnul avalikustatakse lähiajal kirjalik avaldus, mis selgitab, «kuidas proovitakse Rodtšenkovi kaitsta Venemaa meedia meelevaldse mõjutamise ning Kremli ja selle käsilaste ähvarduste, hirmutamise ja ahistamise eest.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles