Patraili ootab ees hooaja kulminatsioon

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mait Patrail
Mait Patrail Foto: Michael T

Välismaal mängivate Eesti käsipallurite hulgas võib möödunud nädala suurimaks võitjaks pidada neist kõige kogenumat. Valdar Noodla suutis koos koduklubi Helsingi Dickeniga poolfinaalseerias alistada paari soosiku Karjaa BK-46 ning jõudis Soome meistrivõistluste finaali.

Nädal oli tulemuste mõttes üldse eestlastele suhteliselt edukas, sest üheksast pallurist vaid üks pidi kaotusekibedust tunnistama. Ainsaks kaotajaks osutus meie kõige kõrgemal tasemel palliv mees – Mait Patrail jäi TSV Hannover-Burgdorfiga Saksamaa kõrgliigas võõrsil alla SC Magdeburgile 22:31 (9:16).

Patrail naasis karikalahingu eel platsile

Kevadringis võimsas hoos olev Magdeburg tegi kõik küllalt kiirelt selgeks ja hannoverlased said kolmanda järjestikuse kaotuse. Vigastuspausilt naasnud Patrail viskas kaks väravat ja andis kaks resultatiivset söötu. Hannover-Burgdorf on Bundesligas 41 punktiga 6. kohal, eespool paiknevad Rhein-Neckar Löwen ja SG Flensburg-Handewitt 48, Magdeburg 46 ning Berlini Füchse ja THW Kiel 43 silmaga.

Järgmisel nädalavahetusel ootab Patraili hooaja üks kulminatsioone – Hamburgis toimuv Saksamaa karikavõistluste Final Four. Teel finaalnelikusse lülitas Hannover-Burgdorf teiste seas välja karikakaitsja THW Kieli ja tugeva Göppingeni Frisch Aufi. Loosiõnn sättis Patraili tiimi poolfinaaliks vastamisi Bundesligas  hetkel 10. kohal oleva HSG Wetzlariga, teise finalisti selgitavad Löwen ja Magdeburg.

2. Bundesligas pallivad eestlased olid reedel vastamisi ja vähemalt meeskondlikult paremust ei selgitanud, sest Esseni TUSEM ja EHV Aue tegid 27:27 (14:13) viigi. Janar Mägi viskas külalistele kaks väravat, Karl Roosna jäi essenlaste ridades nullile. TUSEM on endiselt 10. kohal, Aue jätkab 16ndana.

Saksamaa kolmandas liigas on Karl Toom jätkuvalt platsilt eemal, ent tema TV 1893 Neuhausen alistas lõunatsoonis TSG Pforzheimi 39:24 (22:10). Armi Pärt kätt valgeks ei saanud, aga võitis samuti – Mecklenburger Stiere oli põhjatsoonis võõrsil üle Rostocki HC Emporist 25:23 (12:12).

Valdar Noodla: läheme käsipallirahvast üllatama!

Esimese Eesti käsipallurina kindlustas hooajal 2017/18 endale medali Valdar Noodla. 36-aastane Eesti eks-koondislane aitas nelja visatud väravaga Helsingi Dickeni 35:27 (15:15) võiduni Karjaa BK-46 üle ja pealinna meeskond sai poolfinaalseerias 3:1 võidu. Janis Selge jäi kolmapäeval nullile ning BK-46 mängib pronksile Grankulla IFK vastu.

«Tõesti, õnnestus natukene üllatada vastast. Karjaa oli selles paaris soosik, vähemalt endi arust,» sõnas Noodla.

«Võin julgelt öelda, et see oli võistkondlik võit. Viimane mäng kulges tõusude ja mõõnadega, kumbki tiim ei suutnud eest ära minna. Kuni umbes kümme minutit enne lõppu tegi meie väravavaht paar head tõrjet, saime õnnestumisi rünnakul ja mäng kaldus meie kasuks.»

Finaalis astub Dickenile vastu hiljuti Balti liiga võitnud Riihimäe Cocks. Noodla klubi oli ainus, kes põhiturniiril tiitlikaitsjalt punkti näppas, lisaks kaotati korra veel minimaalse skooriga.

«Soome liiga kindla valitseja Cocksi vastu läheb meil ilmselt raskeks. Aga oleme viimasel ajal näidanud võistkondlikult päris head mängu ning läheme igal juhul võitlema ja käsipallirahvast üllatama!» kinnitas poolfinaalseerias nelja kohtumisega 14 väravat visanud Noodla.

Sloveenia meistriliigas kohtadele 7.-12. mängiv RK Maribor Branik pidi leppima 25:25 (17:13) viigiga Šmartno RD Herzi vastu, Andris Celminši arvele jäi kolm tabamust. Branik juhib endiselt, kuid Ormoži RK Jeruzalem tõusis liidriga samale pulgale, 25 punkti peale. Meistrivõistluste lõpuni jääb neli vooru.

Hollandis sai Jesper Bruno Bramanise kaasabil ülitähtsa ja veidi üllatuslikugi võidu HV Kras/Volendam, alistades võõrsil tiitlikaitsja Tilburgi OCI-LIONS-i 37:31 (18:18). Eestlase koduklubil on finaalnelikus nüüd 7 punkti, Tilburgi meeskonnal 10 ja Aalsmeeri FIQAS-il 8. Viimases voorus vajab Volendam kodus Aalsmeeri vastu võitu, et kindlustada pääs finaali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles