Neuville kordas Tänaku kuldset mõttetera

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thierry Neuville.
Thierry Neuville. Foto: Andre Lavadinho / imago/PanoramiC

Hooaja viiendal autoralli MM-etapil Argentinas Ott Tänaku (Toyota) järel teise koha saanud ja punktikatse võitnud Thierry Neuville (Hyundai) jäi lõppresultaadiga rahule. Rohkelt rõõmu pakkus belglasele paksus udus kihutamine, kus Neuville tundis end enesekindlalt.

«Ma teadsin, et tunnen end udus enesekindlalt. Pingutasin seal kõvasti ja ajad olid head. Jäime rahule. Meeskond tegi nädalavahetusel hea tulemuse ning auto töötas suurepäraselt,» kommenteeris Neuville FIA kodulehekülje vahendusel.

«Nagu ka Ott ütles – kui sa tunned end autos enesekindlalt, siis saad teha suuri asju,» lisas belglane.

Eelmisel etapil ehk Korsika rallil piirdus Neuville Sebastien Ogier (M-Sport) ja Tänaku järel kolmanda kohaga. Belglase sõnul ei saa Korsikat ja Argentinat omavahel võrrelda – Lõuna-Ameerikas oli Neuville rohkem konkurentsivõimeline.

«Kindlasti olen õnnelikum kui olin Korsikal. Sel nädalavahetusel saime tagasi kiiruse, mis pikemas plaanis on väga hea. Ma alustasin veidi rahulikult, sest teadsin, et ralli tuleb karm. Palju asju juhtus juba (esimese täispika võistluspäeva – toim) esimesel kiiruskatsel ja see oli märk, et nüüd peame jätkama enda rütmis ja vajadusel ka survestama,» selgitas Neuville.

Neuville’i meeskonnakaaslane Dani Sordo, kes saavutas Argentina rallil kolmanda koha, jagas Tänaku suunas kiidusõnu. «Ma jäin oma positsiooniga rahule. Ma arvan, et Ott oli sel nädalavahetusel eraldi klassist. Mina heitlesin Thierry ja Krisiga (Kris Meeke’iga – toim). Ma arenesin iga päevaga ja see on oluline. Kahe Hyundaiga poodiumil olla on väga hea,» rääkis hispaanlane.

MM-sarja üldseis pärast viiendat etappi:

  1. Sebastien Ogier (M-Sport) 100 punkti
  2. Thierry Neuville (Hyundai) 90
  3. Ott Tänak (Toyota) 72
  4. Andreas Mikkelsen (Hyundai) 54
  5. Dani Sordo (Hyundai) 45
  6. Kris Meeke (Citroen) 43
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles