Stroll ja Perez tegid ajalugu. Kes sähvatab järgmisena?

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üliõnnelik Sergio Perez.
Üliõnnelik Sergio Perez. Foto: XPB / XPB Images/Press Association Images

Kuninglikus vormelisarjas F1 on nüüdseks kihutatud Aserbaidžaanis Bakuu tänavaringrajal kolm korda, 2016., 2017. ja 2018. aastal. Viimased kaks sõitu jäid vormelisõpradele meelde, sest võistlusejärgseid jututeemasid jagus rohkesti.

Kui traditsioonilistel ringradadel võidab suure tõenäosusega sõitja, kes stardib esireast või äärmisel juhul teisest reast, siis Bakuus ei pruugi nii juhtuda. Tõsi, 2016. aastal kuulus võit parimalt kohalt startinud Nico Rosbergile, aga järgmised kaks võistlust on olnud juba hoopis ettearvamatumad.

Mullu alustas sõidu võitja Daniel Ricciardo kümnendalt positsioonilt, tänavu Hamilton teiselt kohalt. Meenutagem, pühapäeval oli mõned ringid enne ruudulist lippu etapivõidus kinni Valtteri Bottas, kes sai lähte kolmandalt kohalt.

Aserbaidžaanis jõuavad poodiumile ka üllatusmehed. Enne pühapäevast pääses viimati autasustamisele mitte tippmeeskonna (Ferrari, Mercedes, Red Bull) piloot eelmisel hooajal. Üllatus-üllatus, Aserbaidžaanis! Aastal 2017 saavutas Ricciardo ja Bottase järel kolmanda koha Lance Stroll (Williams), 2018 aga jõudis Hamiltoni ja Kimi Räikköneni kõrval poodiumile Sergio Perez (Force India), kes saavutas Bakuus kolmanda koha ka 2016. aastal.

Praeguse seisuga on Aserbaidžaani etapp kavas ka järgmisel hooajal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles