Barcelona ja Madridi Real leppisid tulise lahingu järel viiki

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Hispaania jalgpalli kõrgliigas leppisid Barcelona ja Madridi Real Camp Noul peetud kohtumises 2:2 viiki.

Kohtumist asus 10. minutil juhtima Barcelona, kui värava lõi Luis Suarez. Neli minutit hiljem tõi tabloole viigi Cristiano Ronaldo. Ronaldo on nüüd El Clasicotes löönud kokku 18 väravat. Selles arvestuses tõusis ta Madridi Reali legendide seas ühele pulgale Alfredo Di Stefanoga.

Avapoolaja lõpus teenis rumala punase kaardi Barcelona mängija Sergi Roberto, kes lõi vihahoos käega Marcelot õlga.

Teisel poolajal suutis aga vähemuses mänginud Barcelona tänu Lionel Messi 53. minuti väravale juhtima minna. Viigi tõi tabloole Gareth Bale, kes oli täpne 73. minutil.

Barcelonal on tabelis 87, Madridi Atleticol 75 ning Madridi Realil 72 punkti.

Mängu eel:

Ernesto Valverde juhendatav Barcelona on sel hooajal liigas kaotuseta ning järjekordne meistritiitel (viimase kümnendi jooksul juba seitsmes) kindlustati eelmisel nädalal, kui võõrsil saadi 4:2 jagu Deportivo La Coruñast. Lähim jälitaja Madridi Atletico ei suuda hoolimata kolme viimase kohtumise tulemustest neid enam püüda, kolmandal kohal oleva ja ühe vähempeetud mängu juures Atleticost nelja punktiga maha jääva Reali šansid kadusid juba eelmises omavahelises kohtumises, mille Barcelona võitis 23. detsembril võõrsil koguni 3:0.

Kui Barcelona tänavuse meepoti suurimaks tõrvatilgaks on ootamatu 0:3 allajäämine AS Romale ja Meistrite liigas konkurentsist pudenemine, siis Real leiab tänavu rõõmu just Euroopa suurimast klubisarjast. Viimase nelja aasta jooksul ollakse juba kolmandat korda finaalis, kus minnakse vastamisi Liverpooliga. Kahel eelmisel hooajal Meistrite liiga karika pea kohale tõstnud Real on aga enne El Clasicot põhjustanud pahameeletormi Barcelona pooldajate seas.

Põhjuseks on asjaolu, et Hispaanias austatakse tavaliselt meistritiitli kindlustanud meeskonda auvalve ehk pasillo'ga. Kui Real tuli detsembris klubide maailmameistriks, eeldasid nad, et Barcelona teeb neile samasuguse žesti. Kataloonia klubi aga keeldus, viidates asjaolule, et Real võitis tiitli sarjas, kus Barcelona ei osalenudki. «See on jama: klubide MMile pääseb Meistrite liiga kaudu ja seal tegid nad ju kaasa,» teatas juba möödunud kuul Reali peatreener Zinedine Zidane, kes on seetõttu andnud oma mängijatele korraldus Barcelonat tänase mängu eel auvalvega mitte tervitada.

«Tegu on minu otsusega ja see on lõplik. Barca lõhkus traditsiooni, seega ei kavatse ka meie neile midagi pakkuda,» lisas Zidane. Valverde üritas tärganud sõnasõda tänase mängu eelsel pressikonverentsil mahendada, märkides: «Ausalt öeldes ajab see teema mind juba hulluks. Jätkem see ometi! Pealegi on Barcelona ja Reali vastasseis aastatega nii tuliseks läinud, et pasillo kujutab endast juba pigem teise meeskonna alandamist, mitte võitja tunnustamist,» tõi Valverde tabavalt esile.

Tänane El Clasico on läbi aegade 237. (või 271., kui võtta arvesse ka mitteametlikke mänge). Ametlikes mängudes on õige napilt peal Real, kellel on 95 võitu Barcelona 92 vastu. Liigamängude arvestuses juhib aga Barcelona, olles kogunud 76 võitu Reali 72 vastu. Viimasest kümnest duellist on Real võitnud viis ja Barcelona neli, kusjuures 14 viimasest ametlikust mängust vaid korra on kohtumine jäänud viiki.

Mängu parim: Luis Suarez

Mängu tipphetked:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles