Kahekordne olümpiavõitja on tõsise süüdistusega kohtu all

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Steven Lopez
Steven Lopez Foto: ISSEI KATO / REUTERS

Kahekordne taekwondo olümpiavõitja Steven Lopez ning tema treenerist vend Jean Lopez on USAs kohtu all süüdistatuna seksuaalses väärkohtlemises, vahendab Fox News.  

2000. aastal Sydneys ja 2004. aastal Ateenas olümpiakulla võitnud ning 2008. aastal Pekingis pronksmedali saanud Lopezi kaebas kohtusse Amber Means Randalli nimeline naine, kelle väitel andis Lopez talle narkootikume ning vägistas ta.

Tema vend, neljal olümpial käinud treener, olevat sama stsenaariumi järgi käitunud aga Saksamaal peetud võistlustel ning vägistanud Heidi Gilberti nimelise neiu. Naised loodavad kohtuasja abil saada meestelt vähemalt 62 000 eurot valuraha.

USA Today andmetel aga Jean Lopezi kuriteod sellega ei piirdu, kui teda süüdistatakse ka 1997. aastal aset leidnud vägivallajuhtumites. 

Ülemaailmne taekwondo föderatsioon (WTF) andis aprilli alguses teada, et seoses kohtuasjaga ei tohi Jean Lopez ühelgi WTFi võistlusel õpilasi juhendada ega osaleda. 44-aastane Lopez kinnitas seejärel Houstoni telejaamale KPRC, et ta kavatseb oma õiguste eest võidelda, sest «on kindel fakt, et need süüdistused pole tõesed.» Tema vend andis samuti mõista, et ta pole süüdi ning kavatseb karjääri jätkata Tokyo olümpiani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles