Probleem või mitte? Hamilton süüdistab Vettelit reeglite rikkumises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton ja Sebastian Vettel
Lewis Hamilton ja Sebastian Vettel Foto: Luca Bruno / AP

Aserbaidžaani GP võitnud ja F1-sarjas liidriks tõusnud Lewis Hamilton süüdistab Ferrari pilooti Sebastian Vettelit ohutusreeglite rikkumises. Nimelt teatas Hamilton, et turvaauto rajal olles tegi Vettel ohtlikke liigutusi ja mängis vastaste närvidega, vahendab BBC.

Hamiltoni sõnul tegi Vettel turvaauto taga ohtlikke liigutusi, kordamööda aeglustades ja kiirendades. Britt esitas FIA-le ka päringu ning ootab Charlie Whitingult vastust.

«Sa ei tohi nii teha, et kiirendad ja peatad. Start ja stop,» pahandas Hamilton.

Briti sõnul käitus Vettel nõnda ka Austraalia GP-etapil. «Ta kiirendas ja pidurdas ning läksin talle ohtlikult lähedale. Bakuus tegi ta seda neli korda. Ma pean Charliega sellest rääkima, sest ma ei mõista seda.»

Hamilton lisas, et talle on mõista antud, et kõik vormelipiloodid teevad nii. Vettel pole oma käitumist kommenteerinud, kuid Whitingu sõnul on probleem juba lahendatud. Õigemini seda polegi, sest reeglid keelavad sellise jõnksutamise hetkest, kui turvaauto tuled on kustunud. Liider võib aga turvaauto taga valida endale sobiva tempo. 

 «Kõik sõltub liidrist. Erinevalt teistest sarjadest on vormelitel kiirendustsoon, kus nad saavad 300 meetri jooksul kiirendada. Ma ei näe selles mingit probleemi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles