Galerii: Madridi Real pääses tulise mängu järel Meistrite liiga finaali (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Meistrite liiga esimene finalist on Madridi Real. Valitsev Meistrite liiga võitja viigistas korduskohtumises Müncheni Bayerniga 2:2 ning pääses finaali üldskooriga 4:3.

Mäng algas külalismeeskonna Bayerni jaoks suurepäraselt, kui ka avamängus skoorinud Joshua Kimmich viis sakslased juba kolmandal minutil juhtima. Avakohtumises pingile jäänud Karim Benzema õigustas aga enda algkoosseisu ennistamist ning tõi 11. minutil tabloole viigi.

Teine poolaeg algas Bayerni väravavahi Sven Ulreich jämeda eksimusega. Ta sai oma kaitsemängijalt tagasisöödu ning soovis palli kätte võtta. Viimasel hetkel sai ta aru, et ta ei tohi seda teha ning proovis palli jalaga mängida, kuid ebaõnnestunult. Taaskord oli mees omal kohal Benzema, kes viis Reali 2:1 ette.

Bayern ei andnud alla ning jätkas väravavõimaluste otsimist. 63. minutil jõuti ka sihile, kui Realist Bayernis laenul viibiv James Rodriguez lõi 2:2. Mäng jätkus mõlemapoolsete võimalustega ning lahtiselt. Eriti head tööd tegi Reali väravavaht Keylor Navas, kes päästis mitmel momendil Reali halvimast. Kohtuniku antud üleminutite viimasel rünnakul oli Thomas Mülleril veel võimalus kohtumine sakslaste kasuks kallutada, kuid ta ei saanud pallile pihta.

See tähendas, et Real jõudis kolmandat aastat järjest Meistrite liiga finaali. Finaalis kohtub Real kas Liverpooli või Romaga. Avamängu võitis Inglismaal Liverpool 5:2.  

ENNE MÄNGU:

 Avakohtumise võitis Madrid 2:1 ning Bayerni omad süüdistasid kõike ja kõiki, mis ette jäi ja pähe tuli.

«Keegi ei imestanuks, kui ka meie võitnuks täna 5:2. Ma pole nii nõrka Reali mängimas vist näinudki,» vahendas Saksa jalgpallileht Kicker Bayerni kaitsja Niklas Süle otsekohest hinnangut.

Võõrustajate juht- (ja lohutus)värava autor Joshua Kimmich oli veel kuraasikam: «Õiglane tulemus olnuks 7:2. Real oli ohtlik vaid kaks korda ja lõi kaks väravat. Meil oli rohkem võimalusi kui viimases Bundesliga mängus Hannoveriga, kuid tulemus on kahjuks sootuks teine.»

Kapten Thomas Müller astus hinnangus sammukese edasi: «Olime Realist mänguliselt paremad, aga meil puudus vajalik tapjainstinkt. Olime liiga naiivsed.»

Ilmselt ei saa siiski pidada põrmugi juhuseks, et Real on tänavuses play-off’is võõrsil mänginud välja järgmised tulemused: Paris St. Germainiga 2:1, Torino Juventusega 3:0 ja Bayerniga 2:1. Avakohtumise õhtul ei rikkunud kuningliku klubi kurssi ka tõsiasi, et Cristiano Ronaldo vägev seeria – värav 12 kohtumises järjest – katkes. Planeedi parim pallur jäi täiesti anonüümseks: esimest korda viimase 39 Reali särgis peetud mängu jooksul ei saanud ta kirja ainsatki postide vahele suundunud pealelööki.

Kuid esistaari vaikides astus lavale Reali uue põlvkonna säravaim täht, 22-aastane Marco Asensio. Ühtlasi kehastus ta Bayerni jaoks tõeliseks luupainajaks. Mulluses veerandfinaalis lõi nimelt Asensio lisaajal Reali 4:2 värava, nüüd vormistas poolajal vahetusest sekkudes lõppseisu 2:1. Märkimisväärne, et võidukollile tegi eeltöö Reali enda kasvandik Lucas Vazquez, kes Dani Carvajali vigastuse järel nihkus ääreründaja positsioonilt paremkaitsjaks ja pidi tõrjuma Franck Ribery läbimurdeid.

«Lucas mängis imeliselt. Andis väravasöödu ja sai kaitses maailma ühe ohtlikuma ründaja Riberyga kenasti hakkama,» kiitis Reali kapten Sergio Ramos.

Zinedine Zidane’i meeskonnale ei saanud saatuslikuks ka väravavaht Keylor Navase (järjekordne) eksimus. Costaricalane võis Kimmichi tabamuse enda hingele võtta, kuid heastas hiljem vea mitme esmaklassilise tõrjega. «100 miljoni euro mehe» Gareth Bale’i teeneid ei vajanud Zidane aga sootuks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles