Suur finaalseeria saab avalöögi: Saaremaa või Tartu, Tali või Ojamets?

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimati võitis kõik kolm tiitlit ühel hooajal meeste seas Avo Keel, kes jäi 2011. aastal Selveriga alistamatuks. Nüüd on sama võimalik teha Urmas Talil saarlastega.
Viimati võitis kõik kolm tiitlit ühel hooajal meeste seas Avo Keel, kes jäi 2011. aastal Selveriga alistamatuks. Nüüd on sama võimalik teha Urmas Talil saarlastega. Foto: Tairo Lutter

Saaremaa ja Tartu asuvad täna selgitama Eesti võrkpallimeistrit. Meeskondade kolm senist omavahelist kohtumist on lõppenud uustulnuk Saaremaa 3:2 võiduga, mis annab lootust, et põnev tuleb ka finaalseeria.

Huvitaval kombel on finaali eel olnud juttu pigem treenerite kui mängijate kohaolekust, sest Saaremaa loots Urmas Tali käis eelmisel nädalal Venemaal U20 koondisega EM-turniiri mängudel ja Tartu juhendaja Andrei Ojamets treenib kullamängudega samaaegselt Eesti naiste koondist. Õnneks on mõlemad mehed vähemalt mängude ajal kenasti oma meeskonna tüüri juures. Postimees palus finaalivastaseid võrrelda Pärnu peatreeneril Avo Keelel ja Rakvere lootsil Andres Toodel.

Kompleteeritavus

Avo Keel: «Kui hooaja alguses meeskondade nimekirju vaadati ja selle põhjal finaliste ennustati, siis läks kõik lõpuks ootuspäraselt. Tõsi, ebastabiilsuse ilminguid oli hooaja keskel ka Saaremaal ja Tartul. Kuna me ei tea, millises tervislikus seisus mängijad on (Saaremaa temporündajat Mihkel Tanilat ning tartlasi Meelis Kivisilda ja Rait Rikbergi vaevab vigastus – toim.), ei saa midagi põhjapanevat öelda. Positsioonide võrdlus kipub siiski Saaremaa poole minema. Diagonaalründajad Hindrek Pulk ja Siim Põlluäär on saarlastel paremad, sidemängija Alexander Tusch on parem. Ka saarlaste libero Johan Vahter on väga tipp-topp hooaja teinud, mistõttu vanemat kolleegi Rait Rikbergi temast ettepoole küll ei sätiks. Tartu temporündajad löövad võib-olla kõrgemalt kui kolleegid teisel pool võrku, samas Saaremaa keskblokeerijad on mängulugemises palju paremad. Nurgaründaja positsioonil on seis nii ja naa – kumbki võistkond pole siin hiilanud.»

Andres Toode: «Paberi järgi ei eelista ma kumbagi, vaatan pigem mängulist poolt. Hindan Tartu temporündajaid saarlastest rohkem. Saaremaal on kindlasti ohtlikumad ja stabiilsemad diagonaalid. Sidemängija kogemustelt ja kvaliteedilt on eelis samuti saarlastel. Nurgaründes sõltub kõik konkreetsest mängust.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles