Miks pole EM-hõbeda võitnud Mägisalule EOK toetust ette nähtud?

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helary Mägisalu võitis 2017. aastal juunioride EMil pronksi.
Helary Mägisalu võitis 2017. aastal juunioride EMil pronksi. Foto: United World Wrestling

Eesti maadleja Helary Mägisalu võitis Euroopa meistrivõistlustel Kreeka-Rooma maadluses (–55 kg) hõbemedali. Finaalis kaotas ta endast oluliselt kogenumale Aserbaidžaani maadlejale Eldaniz Azizlile 0:8.

20-aastasele Mägisalule oli see esimene täiskasvanute tiitlivõistluste medal. Mullu tuli ta juunioride EMil pronksile. «Ma ei seadnud endale ühtegi eesmärki. See oli ettevalmistus tulevikuks, et kohaneda tiitlivõistlustega. Tahtsin võistlust lihtsalt nautida. Aga kõik sujus ideaalselt ning see võimalus tuli ära kasutada,» ütles sportlane pärast finaalmatši.

Finaalis jäi eestlane Aserbaidžaani konkurendile kindlalt alla. Treener Ivar Kotkase sõnul said määravaks kogemused. «Peame vaatama finaali tuleviku väetisena. Et finaalis olla konkurentsivõimeline, tuleb saada finaalis maadelda. Vastasel oli neid kordasid tänase seisuga viis korda rohkem,» ütles treener.

Mägisalu sõnul surus Azizli talle oma maadlust jõuliselt peale. «Ta oli hästi ebamugava lõhkuva maadlusega. Uute reeglite järgi on võistlus kahepäevane ja see oli mul alles teine selline võistlus. Mul oli raske ja väsimus andis tunda,» tunnistas sportlane.

Ent Mägisalu  ei teeni ilmselt oma tulemuse eest EOK B-kategooria toetust. Miks?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles