Igavese Linna põrgukatel valmistub Liverpooli vastu imet kordama

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas Roma suudab Liverpooli-nimelise tõkke ületada? Teha tuleb märksa kõrgem hüpe kui see, mille sooritas 1984. aasta Euroopa Karika finaali käigus Bruce Grobbelaari kohale kerkinud Paulo Roberto Falcão.
Kas Roma suudab Liverpooli-nimelise tõkke ületada? Teha tuleb märksa kõrgem hüpe kui see, mille sooritas 1984. aasta Euroopa Karika finaali käigus Bruce Grobbelaari kohale kerkinud Paulo Roberto Falcão. Foto: imago sportfotodienst / Colorsport / Scanpix

Lendavad puuviljad, öine koertekontsert, keskmised sõrmed ja altkäemaks kohtunikule – eesmärk pühitseb abinõu! Vähemalt viimati, kui kaalul oli jalgpalli Meistrite liiga finaalikoht, lähtusid roomlased just sellest põhimõttest.

Enne tänaõhtust poolfinaali korduskohtumist Liverpooliga teab AS Roma hästi, et finaali jõudmiseks on neil vaja ajalugu kahekordselt korrata. Esiteks tuleb kodumeeskonnal teha sama, mida tehti veerandfinaalis Barcelona vastu ehk võtta 3:0 võit. Teiseks on Roma varem vaid korra kõrgeimas eurosarjas finaali jõudnud.

See juhtus 1984. aastal ning ka siis vajati 3:0 võitu – avamängus oli toona Euroopa tippude hulka kuulunud Dundee Unitedile tulemusega 0:2 alla jäädud. Ning kuna ka Euroopa karikasarja finaal peeti tol aastal Stadio Olimpicol, alustaski Roma püha ristikäiku koduse finaalipääsme nimel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles