Vilepuhuja kardab Skripali tõttu veel rohkem oma elu pärast

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grigori Rodtsenkov
Grigori Rodtsenkov Foto: Helsinki Commission

Endise Moskva antidopinguagentuuri juhi, Sotši olümpia dopinguskeemi avalikkuse ette toonud Grigori Rodtšenkovi advokaadi sõnul on endise Venemaa spiooni Sergei Skripali ja tema tütre Juliaga juhtunu pannud muretsema ka Rodtšenkovi enda, vahendab Inside the Games.

Skripalid mürgitati 4. märtsil Salisbury linnas närvimürgiga Novitšok. Suurbritannia ja lääneriigid on veendunud, et rünnaku korraldas Venemaa. Kreml on neid väiteid eitanud.

2015. aasta algul kodumaalt pagenud Rodtšenkov viibib praegu USAs teadmata asukohas tunnistajakaitse programmi all. Avalikkusega suhtleb Venemaal tagaotsitavaks kuulutatud mees vaid advokaadi Jim Waldeni kaudu.

Waldeni sõnul on tema klient väga mures. «Hiljutised sündmused on näited Venemaa hullumeelsest kuritegevusest. Sellel on pikk ajalugu. Seni kuni selline režiim jätkub, teame, et dr. Rodtšenkov vaatab alati üle oma õla. Samas usume, et ta on hästi kaitstud ning turvalises kohas.»

Venelane rääkis ka enne Pyeongchangi olümpiamänge, et peab oma identiteeti varjama, sest kardab oma elu pärast.

Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov aga eitas tapmiskavatsust. «Ütleksin tema kohta, et tal on emotsionaalseid, kui mitte isegi vaimseid probleeme,» viitas ta Rodtšenkovile. «Kõik tema süüdistused meie riigi kohta on täiesti alusetud.»

Rodtšenkov otsustas hiljuti ka kohtusse minna. Nimelt kaebas ta kohtusse juba teda eelnevalt süüdistanud Venemaa suurärimehe, NBA-s mängiva korvpalliklubi Brooklyn Netsi omaniku Mihhail Prohhorovi. Prohhorov oli varem Venemaa laskesuusaliidu president ning talle ei meeldinud põrmugi, et Rodtšenkovi väited sportlaste nime mustavad. Waldeni sõnul ei talu Rodtšenkov sellist käitumist ning otsustas ise vastulöögi anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles