Tallinna Maraton sihib rekordit

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2017. aasta Tallinna maraton.
2017. aasta Tallinna maraton. Foto: Erik Prozes / Postimees

​Tallinna Maratoni ja Sügisjooksu korraldajad on seadnud Eesti juubeliaastal eesmärgiks korraldada sajandi suurim jooks ning kutsuvad kõiki liikumisharrastajaid eesmärgiga ühinema.

Kolmepäevane programm algab reedel 7. septembril viiekilomeetrise Nike Noortejooksuga, jätkub laupäeval 8. septembril Mesikäpa lastejooksude ning 10 km Sügisjooksuga ja saab suurejoonelise lõpu pühapäeval 9. septembril maratoni (42,2 km) ning poolmaratoniga (21,1 km).

Senine Tallinna Maratoni ja Sügisjooksu osavõturekord jääb aastasse 2013, kui Eesti läbi aegade suurimast rahvaspordisündmusest võttis osa 20 562 liikumisharrastajat. Nüüd on võimalik igaühel viie aasta taguse rekordi purustamises osaleda ja Eesti pealinn septembri teisel nädalavahetusel kaunilt sinimustvalgeks värvida. Alustades treeningutega täna, on vähemalt kümnekilomeetrise distantsi läbimine joostes või käies igaühele jõukohane.

Eesti sajandal juubeliaastal on suursündmuse meeleolu tõeliselt rahvuslik ning kõik osalejad on starti oodatud sinimustvalges vormis. Teretulnud on igaühe enda disainitud kostüümid, aga korraldajad aitavad ka omalt poolt kaasa, et soovijad vastavat varustust soetada saaksid. Internetilehel www.sinimustvalge.ee on Eesti rahvusvärvides jooksusärgid juba müügil.

Lisaks saavad kõik tänavusel Tallinna Maratonil finišeerijad spetsiaalselt Eesti juubeliks kujundatud erilise rukkilille motiiviga medali. Esimest korda pannakse Tallinna Maratonil medal kaela ka kõigile 10 km distantsi lõpetajatele. Maratonijooksjad saavad kuldse, poolmaratoni lõpetajad hõbedase ning 10 km osalejad pronksikarva medali, mida ehib juubelisümboolikaga sinimustvalge pael.

Tallinna Maratonile saab registreeruda internetiaadressil www.jooks.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles