Pekingi olümpiavõitja andis positiivse dopinguproovi

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Asbel Kiporop.
Asbel Kiporop. Foto: ANTONIN THUILLIER / AFP

2008. aasta Pekingi olümpiavõitja ja kolmekordne maailmameister, Keenia pikamaajooksja Asbel Kiprop andis positiivse dopinguproovi, vahendab BBC.

Inglismaa meedia kirjutab, et 28-aastast keenialast testiti võistlusvälisel ajal eelmise aasta lõpus ning dopinguproov osutus positiivseks. Kiprop on kuulunud alates 2010. aastast iga kord Teemantliiga avaetapi nimekirja, kuid reedel Dohas peetava etapi nimekirjas teda pole. Kõik oma medalid 1500 m distantsil teeninud Kiprop end süüdi ei tunnistanud.

«Ma olen lugenud teateid minu dopingu tarvitamise kohta. Keenias olen olnud väljas dopinguvastase võitluse eest. Ma ei hävitaks seda kõike, mille nimel olen alates esimesest võistlusest vaeva näinud. Ma loodan, et suudan oma puhtust tõestada,» kommenteeris Kiprop.

Kui Kipropi ainus olümpiamedal pärineb 2008. aasta Pekingi mängudelt, siis maailmameistriks krooniti keenialane Daegus (2011), Moskvas (2013) ja Pekingis (2015). Tema 1500 m isiklik rekord on 2015. aastal Monacos joostud 3.26,69. Võrdluseks: maailmarekord 3.26,00 kuulub aastast 1998 marokolase Hicham El Guerrouj nimele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles