IAAF ähvardab Venemaa sportlaste võistluskeeldu pikendada

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Tšegin.
Viktor Tšegin. Foto: Aleksander Chernykh / AP

Rahvusvaheline kergejõustikuliit (IAAF) ähvardab Venemaa sportlaste võistluskeeldu pikendada, kui eluaegse juhendamiskeelu saanud kergejõustikutreener Viktor Tšegin jätkab oma hoolealuste juhendamist, vahendab Inside the Games.

Venemaa käijaid abistanud Tšegin, kellele määras Venemaa antidopinguagentuur (RUSADA) 2016. aastal eluaegse juhendamiskeelu, leiti Kõrgõstanis Karakolis pidamas treeninglaagrit, kus osalesid ka mitmed Venemaa tippkäijad, sealhulgas 20 km MM-hõbe Sergei Širobokov.

RUSADA hakkas asja uurima, kuid IAAF võib Venemaa sportlased võistlustelt täielikult kõrvaldada. «Venemaa kergejõustikuliit (ARAF) peab näitama, et nad on valmis ja võimelised takistama Venemaa treeneritel, kes kannavad juhendamiskeelu, oma sportlaste juhendamist,» sõnas IAAFi kõneisik.

«Kui selgub, et Venemaa käijad treenivad endiselt Viktor Tšeginiga, hoolimata sellest, et neid on hoiatatud eluaegse võistluskeeluga, siis on keeruline näha, et need sportlased saaksid rahvusvahelistele võistlustele naasta,» kinnitas IAAF. 

Viimaste aastate jooksul on dopinguga põrunud 30 Venemaa käijat, kellest 20 on olnud Tšegini õpilased. 2014. aasta suvel peetud Zürichi EMi eel tagandas Venemaa kergejõustikuliit  Tšegini ametist, ent venelane tuli siiski Zürichisse kohale ning juhendas oma õpilasi edasi.

RUSADA määras eluaegse juhendamiskeelu Tšeginile alles 2016. aastal, mille peale teatas toonane rahvusvahelise antidopinguagentuuri (WADA) juht Richard Pound, et Vene dopingutreenerid olid tegemistes väga metoodilised ja ei kohkunud millegi ees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles