Norra suusatamise olümpiavõitja lõpetas karjääri

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ola Vigen Hattestad Sotši olümpiakullaga.
Ola Vigen Hattestad Sotši olümpiakullaga. Foto: GARY HERSHORN / REUTERS / Scanpix

36-aastane Norra murdmaasuusataja Ola Vigen Hattestad teatas sportlaskarjääri lõpetamisest.

«See oli väga raske otsus, aga ma olen otsustanud ja panen suusad nurka. See polnud lihtne, aga nüüd on see tehtud,» sõnas Norra meediale Hattestad, kes startis viimati MK-sarjas 2016. aastal Davosi sprindietapil. Möödunud hooaeg jäi norralasel erinevate probleemide tõttu vahele.

Hattestad saavutas oma eduka karjääri jooksul ühe olümpiamedali – 2014. aasta Sotši mängudel krooniti norralane individuaalsprindi olümpiavõitjaks. Maailmameistrivõistlustel jõudis Hattestad poodiumile neljal korral – Libereci MMil (2009) kullad individuaal- ja paarissprindis, Holmenkollenis (2011) paarissprindi hõbe ja Falunis (2015) individuaalsprindi pronks.

MK-sarjas triumfeeris Hattestad 13 korral, kaasaarvatud 2009. aasta klassikasprindis Otepääl. Kokku jõudis norralane Eestis peetud MK-etappidel poodiumile viiel korral. Lisaks 2009. aastale olid edukad ka 2008 (3. koht), 2010 (2. koht), 2011 (2. koht) ja 2012 (2. koht).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles