Ametnikud tõmbasid Manchester Unitedi staari poksiunistustele kriipsu peale

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rio Fedinand.
Rio Fedinand. Foto: Dominic Lipinski / AP

39-aastane endine Manchester Unitedi ja Inglismaa jalgpallikoondise keskkaitsja Rio Ferdinand plaanis alustada karjääri professionaalse poksijana, kuid esialgu jääb tal see eesmärk saavutamata. 

Ferdinand, kes on pärast sportlaskarjääri lõpetamist töötanud televisioonis jalgpallieksperdina, teatas eelmise aasta septembris, et hakkab poksilahinguteks valmistuma WBC endise maailmameistri Richie Woodhalli käe all. «Olen poksilitsentsi ja ringi astumise nimel treeninud 4-5 korda nädalas,» andis Ferdinand sotsiaalmeedia vahendusel teada.

«Vaatamata sellele, et ma ei ole kunagi varem füüsiliselt ega vaimselt end paremini tundnud kui praegu, teatas Suurbritannia poksiliidu juhatus, et nad ei kavatse hetkel minu litsentsi taotlust vaadata,» kommenteeris Ferdinand.

Endine jalgpallur on pettunud, et talle ei anta isegi võimalust oma oskusi näidata läbi standardse hindamise kaudu. «Seda on raske vastu võtta. Mitte ainult mul, vaid ka Richie’il ja paljudel teistel inimestel, kes pühendasid viimase kuue kuu jooksul aega minu poksi oskuste arendamisele,» selgitas Ferdinand.

«Poks on füüsiliselt raske, nõudlik ja ohtlik spordiala. Ma andsin sellele oma austuse ega alahinnanud selle raskust mitte kunagi. Tahtsin inimestele näidata, et eesmärkide omamine ja nendeni jõudmine on normaalne,» lisas Ferdinand, kelle sõnul on oluline anda endast maksimum, kuid mõnikord ei suju kõik plaanipäraselt.

Ferdinand esindas Inglismaa rahvuskoondist 81 mängus ja lõi kolm väravat. Manchester Unitediga krooniti ta kuuekordseks (2003, 2007, 2008, 2009, 2011, 2013) Inglismaa meistriks ja ühekordseks (2008) Meistrite liiga tšempioniks. Ta esindas Punaseid Kuradeid 455 ametlikus kohtumises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles