Video: Saksamaa tennisestaar pidas maailma 118. reketiga pöörase avaseti

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexander Zverev.
Alexander Zverev. Foto: Matthias Schrader / AP

21-aastane Saksamaa tennisist Alexander Zverev juunior, kes paikneb ATP edetabelis kolmandal kohal, pääses Müncheni turniiril raskustega veerandfinaali, kui sai 16 parema hulgas tulemusega 6:7 (12), 6:4, 6:2 jagu kaasmaalasest Yannick Hanfmannist.

Maailma 118. reket Hanfmann osutas Zverevile kõva vastupanu just esimeses setis, kus võitja selgus kiires (mis polnud üldsegi kiire) lõppmängus. Mõlemad tennisistid suutsid esimeses setis oma servigeimi hoida ning 6:6 viigiseis tähendas, et Saksamaa esindajad vajavad kiiret lõppmängu.

Hanfmann pani oma paremuse maksma 12:12 viigiseisul, kui teenis kaks järgmist punkti. Ta realiseeris oma seitsmenda (!) settpalli ning alustas matši tasavägise setivõiduga. Ka Zverevil oli seisudel 8:7 ja 12:11 (vaata videost, kuidas Zverev 12. punkti teenis!) võimalus sett enda kasuks pöörata, kuid Hanfmann tõrjus need üritused.

Teise seti keskel jäi Hanfmann murdega tagaaja rolli, kuid murdis Zverevi servi kohe järgmises geimis vastu. Zverev pani setile punkti 5:4 eduseisul, kui murdis teist korda Hanfmanni servigeimi. Kolmandas ehk otsustavas setis teenis Zverev juba kindla setivõidu.

Veerandfinaalis kohtub esimese asetusega Zverev maailma edetabelis 62. kohal paikneva sakslase Jan-Lennard Struffiga. Lisaks Zverevile on tippmängijatest konkurentsis hispaanlane Pablo Carreno Busta (ATP 11.), argentiinlane Diego Schwartzman (ATP 16.) ja Lõuna-Korea esindaja Hyeon Chung (ATP 22.).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles