ROK viib Venemaa dopingujuhtumid Šveitsi kõrgeimasse kohtusse

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Legkov veel Sotši suusamaratoni olümpiavõitjana.
Aleksandr Legkov veel Sotši suusamaratoni olümpiavõitjana. Foto: LUCY NICHOLSON / REUTERS

Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK) ei ole rahul rahvusvahelise spordikohtu (CAS) veebruarikuiste otsustega ning kavatseb väidetavalt kahe Venemaa sportlase juhtumid edasi kaevata Šveitsi kõrgeimasse kohtusse.

Teatavasti vaatas CAS vahetult enne Pyeongchangi taliolümpiamänge läbi 39 Venemaa sportlase kaebused, kellele ROK oli seoses Sotši suvemängude dopinguskandaaliga määranud eluaegse olümpial osalemise keelu.

CAS rahuldas 28 atleedi hagi - taastati nii nende õigused kui Sotši tulemused. Kohtu hinnangul polnud nende süü piisavalt tõendatud. Ülejäänud 11 sportlase kaebused rahuldati osaliselt.

Juba toona teatas ROK, et kaalub tõsiselt CASi otsuse edasi kaebamist. Nüüd on uudisteagentuur Reutersi teatel ka kindel, et pöördutakse Šveitsi kõrgeima kohtu poole. See on ainuke koht, kus CASi kui kõrgeima spordikohtu otsuseid saab vaidlustada. Samas tuleb arvestada, et seal on CASi lahendeid ümber lükatud väga harva.

Agentuur AP andmetel lausus ROKi pressiesindaja Mark Adams, et rahul ei olda ei CASi otsuste sisu kui põhjendustega. Reuters lisas, et kinnitamata andmetel puudutavad kõnealused kaebused suusataja Aleksandr Legkovi ja kelgutaja Aleksandr Zubkovi juhtumeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles