Kohtunike järjekordne jäme eksimus: olematu nurgalöök viis Marseille finaali

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salzburgi ja Marseille Olympique'i kohtumises tõusis peaossa venelasest kohtunik Sergei Karasjov.
Salzburgi ja Marseille Olympique'i kohtumises tõusis peaossa venelasest kohtunik Sergei Karasjov. Foto: EIBNER/EXPA/Juergen_Feichter / imago/Eibner Europa / Scanpix

Kui jalgpalli Meistrite liiga poolfinaalide järel tekitasid tuliseid arutelusid kohtunike suuremad ja väiksemad eksimused, siis ilma samasuguse skandaalita ei saadud läbi ka Euroopa liigas. Kahe mängu kokkuvõttes Salzburgi alstanud Marseille Olympique lõi korduskohtumise lisaajal otsustava värava nurgalöögi järel, mida nad poleks pidanud saama.

Avakohtumise kodus 2:0 võitnud Marseille kaotas võõrsil Salzburgile 0:2 ja see tähendas, et normaalajale järgnes lisaaeg. 116. minutil määras Venemaa kohtunikebrigaad eesotsas idanaabrite tippkohtuniku, suvel MMilgi õigust mõistva Sergei Karasjoviga prantslaste kasuks nurgalöögi. Dimitri Payet leidis täpse tsenderdusega karistusalast vahetusmehe Rolando, kelle veel täpsem löök posti kõrvale kindlustas Marseille'le finaalipääsme.

Kordused näitasid aga selgelt, et nurgalöök oli valesti määratud: pall läks üle otsajoone Marseille' mängija Lucas Ocampose, mitte Salzburgi kaitsja jalast. Salzburg vajanuks edasipääsuks taas kahte väravat, ent viimastel minutitel neid enam lüüa ei suudetud, hoopis avatabamuse autor Amadou Haidara saadeti frustratsioonist tehtud vea eest teise kollase kaardiga väljakult ära. 

«Kahju on poistest, kes tegid suurepärase hooaja, aga siis nullis kohtunik selle üheainsa otsusega. Uskumatu lugu, aga mida ma sinna parata saan?» ahastas pärast lõpuvilet Salzburgi peatreener Marco Rose. «Marseille on finaalis, meie peame seda aga pealt vaatama.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles