Liverpooli legendist sai vägeva ajalooga klubi peatreener

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Steven Gerrardist saab esmakordselt peatreener.
Steven Gerrardist saab esmakordselt peatreener. Foto: Reuters Staff / REUTERS / Scanpix

Liverpooli meeskonna legend Steven Gerrard nimetati täna ametlikult Šotimaa tippklubi Glasgow Rangersi peatreeneriks. Klubi sõlmis legendaarse poolkaitsjaga nelja aasta pikkuse lepingu, abitreeneriks valis Gerrard endale endise meeskonnakaaslase Gary McAllisteri.

Oktoobris vallandas Rangers senise juhendaja Pedro Caixinha, ajutiseks peatreeneriks sai Graeme Murty. Kuuest viimasest liigamängust on Rangers aga võitnud vaid kaks, samas kui igipõlisele rivaalile Glasgow Celticule kaotati mõlemad kohtumised, neist viimane koguni 0:5. Lisaks jäädi Celticule kindlalt 0:4 alla ka karikasarja poolfinaalis.

Praegu on Rangers tabelis 65 punktiga kolmandal kohal, olles tiitlišansid ka matemaatiliselt minetanud: liidril Celticul on 78 punkti. Teisel kohal olevast Aberdeenist jääb Rangers aga maha vaid kolme punktiga ning neljandal kohal oleval Hibernianil on samuti 65 punkti. Tabeli teine ja kolmas meeskond pääsevad kindlasti Euroopa liigasse, neljanda koha omanik saab europääsme juhul, kui Celtic alistab karikafinaalis Motherwelli. Värske peatreener Gerrard peab seega kohtumistest Kilmarnocki, Aberdeeni ja Hibernianiga võtma maksimumi.

Seni Liverpoolis noortetreenerina töötanud Gerrard lõpetas mängijakarjääri 2016. aastal, olles aasta varem siirdunud Liverpoolist esmakordselt mõnda teise klubisse: ühe hooaja jagu kandis ta USAs Los Angeles Galaxy särki. Liverpooli esindas Gerrard 710 korda ning aitas 19 aasta jooksul klubil võita üheksa karikat, sealhulgas Meistrite liiga. Inglismaa koondise särki kandis Gerrard 114 korda. Pärast treeneriametisse asumist pakuti talle ka MK Donsi meeskonna juhendaja kohta, kuid sellest ütles Gerrard ära.

Glasgow Rangers on 54-kordne Šotimaa meister ja 33-kordne karikavõitja, 1972. aastal võideti ka Euroopa karikavõitjate karikasari. 2012. aastal läks klubi aga võlgade tõttu likvideerimisele ning kukutati tugevuselt neljandasse liigasse. Sealt tagasi kõrgliigasse kerkimiseks kulus Rangersil vaid neli hooaega, mullu saadi tippseltskonnas juba taas kolmas koht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles