Rappa läinud kolmas veerandaeg jättis Rapla 0:2 kaotusseisu

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikool asus poolfinaali 2:0 juhtima.
Tartu Ülikool asus poolfinaali 2:0 juhtima. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Korvpalli Eesti meistrivõistluste poolfinaali teises kohtumises alistas Tartu Ülikool võõral väljakul 65:74 Rapla Avis Utilitas meeskonna ning asus kolme võiduni mängitavat seeriat 2:0 juhtima.

Raplale sai saatuslik täielikult äpardunud kolmas veerandaeg. 10 minuti järel 19:15 juhtinud ja pikaks vaheajaks Tartu meeskonna 32:32 viigini lubanud Rapla kaotas kolmanda veerandaja 11:23 ning sellest seisust Aivar Kuusmaa meeskonnal enam välja rabeleda ei õnnestunud.

Devonte Upsoni vabavisked 5.09 enne lõppu kahandasid Rapla kaotusseisu viiele punktile (55:60) ja sama marginaal (57:62) oli tablool ka 3.16 enne lõppu pärast Dominique Hawkinsi viset, aga lähemale Rapla ei jõudnud ning vastu tuli võtta 65:74 kaotus.

Rapla kasuks viskas Nolan Cressler 18, Hawkins 12 ja Domagoj Bubalo 10 punkti. Tart edukaim oli Vytenis Cizauskas 17 punktiga. 14 silma lisas Carl Engström, 11 Tanel Sokk ja 10 Janar Talts.

Tartu Ülikooli peatreener Priit Vene intervjuus TV6-le: «Eksimusruumi polnud rohkem. Kui oleksime kaotanud, olnuks ju seis 1:1 olnud. Carl Engström on hooaja sees kõvasti paremaks läinud ja leiab enesekindlust ning kui tema peale mängime ja oma visked sisse paneb, siis tubli poiss!»

Rapla peatreener Aivar Kuusmaa intervjuus TV6-le: «Ma kiidaks kutte - hea energiafa tulid mängule ja võitlesid kõik 40 minutit. Meie suurim probleem on, et kõik viis meest ei realiseeri korraga, vaid kaks-kolm. Punktisumma oleks vaja 60 pealt kõrgemalt kasvatada.»

Kordamaks mullust saavutust ja jõudmaks finaali, peab Rapla saama nüüd hakkama sama vembuga, mida nad tegid veerandfinaalis Tallinna Kalev/TLÜ meeskonna vastu, kui tulid kolme järjestikuse võiduga 0:2 kaotusseisust välja. Iseseisva Eesti korvpalli ajaloos pole ükski teine meeskond kolme võiduni mängitavas seerias säärase asjaga hakkama saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles